5 juni: De herstart van klassikale trainingen; een aantal tips

Bas Lancee op 3 juni, 2021

De versoepelingen zijn erdoor! Op 5 juni kunnen alle klassikale trainingen weer van start. We kunnen niet wachten, maar hoe kun je nu verantwoord en veilig samenkomen? Lees hier alles wat je moet weten over de perfecte (her)start van de klassikale training. 

Ben je opzoek naar een perfecte oplossing voor klassikale training? Maak dan kennis met de ‘hybride training’? Online en fysiek trainen met een plug & play installatie? Download hier het E-book; Hybride training; het nieuwe samenkomen. 

Het is zo ver! 

YES! Vanaf 5 juni mogen álle trainingen doorgaan tot 50 personen per ruimte. Uiteraard op 1,5 meter afstand en met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Wij krijgen dagelijks de vraag of er trainingen weer georganiseerd mogen worden en ein-de-lijk mogen we volmondig ‘Ja!’ zeggen. Externe trainingslocaties maken zich klaar voor de herstart van de klassikale trainingen.

De herstart gaat gepaard met een aantal regels en maatregelen. Een uitdaging voor externe locaties, trainingsorganisaties, trainers en deelnemers. Aristo gelooft in de kracht van fysiek trainen (en ontmoeten). Beeld, geur, smaak, geluid, en gevoel alle (al deze) elementen dragen bij aan een beleving van een training. 

Ik help je graag bij het informeren, activeren en enthousiasmeren van je deelnemers voor die langverwachte klassikale training. Door een aantal tips met je te delen gaan we stap voor stap terug naar die krachtige fysieke training.  

Feilloze communicatie 

Waar heeft iedereen het aller- aller- meeste behoefte aan nu we weer mogen samenkomen? Duidelijke communicatie! Wat wordt er van mij verwacht? Is er een mondkapjesplicht? Is de lunch in het restaurant of op zaal? Allemaal vragen die door het hoofd van je deelnemers spoken wanneer ze zich voorbereiden op jouw fysieke training. 

Hieronder een aantal tips;

  • Onderzoek van tevoren de externe trainingslocatie. Neem telefonisch, per e-mail of chat contact op met de locatie over de genomen coronamaatregelen. 
  • Vraag of er content beschikbaarheid is met de coronamaatregelen. Denk aan een websitepagina, een pdf-document of zelfs een video
  • Heeft de externe trainingslocatie geen uitgebreid coronabeleid die je gemakkelijk naar je deelnemers kunt doorsturen?  Probeer dan toch de informatie te vergaren en te delen met de deelnemers. 
  • Denk eraan om je deelnemers vooraf voldoende te informeren over wat zij mee moeten nemen. Heb je een laptop nodig? Een opgeladen telefoon? Ga er vooral niet vanuit dat men verwacht dat je dit mee moet nemen. 

De hybride training

Ondanks dat de meeste trainingslocaties helemaal ingericht zijn om coronaproof een klassikale training te faciliteren, heeft niet iedere deelnemer nog behoefte om fysiek samen te komen. De een voelt zich niet prettig bij het fysiek bijwonen, de ander volgt de training liever online omdat dit logistiek fijner is.  

Op zoek naar een middenweg? De hybride training; de combinatie tussen online en fysiek door middel van een livestream. Een deel van de deelnemers is fysiek aanwezig op een van de Aristo locaties in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht CS of Utrecht Lunetten en de andere deelnemers nemen online deel aan de training. Wil je meer weten over de mogelijkheden van hybride trainen? Download dan het E-book: Het nieuwe samenkomen de hybride training. 

De herstart van de klassikale training: Aristo is er klaar voor. 

Op de Aristo locaties is er optimale ventilatie, een uitgebreid coronaprotocol, er is een duidelijke looproute, er zijn brede gangen, de lunch wordt geserveerd op zaal, er is extra aandacht voor hygiëne. Kortom, Aristo is er meer dan klaar voor. Bij Aristo kun je veilig en verantwoord samenkomen voor een klassikale training. Wellicht tot snel! 

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!