5 redenen waarom buiten de deur vergaderen effectief is

Dinnemarie Dresen op 23 juli, 2020

Er even tussenuit voor een vergadering is tegenwoordig heel gewoon. Maar waarom is dit onder bedrijven nu zo populair? Hieronder vind je de vijf belangrijkste redenen waarom buiten de deur vergaderen effectief is. Is jouw leidinggevende al overtuigd?

1: Een bron van inspiratie

Een andere omgeving dan je werkomgeving zorgt voor nieuwe inzichten. Nieuwe ideeën ontstaan nou eenmaal gemakkelijker op een andere locatie. Niet iedere vergadering is bedoeld om nieuwe ideeën te genereren. Organiseer je een brainstorm, een ideeen-sessie of zijn nieuwe inzichten het hoofddoel? Dan raad ik je aan een vergadering op een andere locatie te organiseren.

2: Volledig ontzorgd

Nog een enorm voordeel van vergaderen op een andere locatie is dat je geen extra tijd kwijt bent aan voorbereidingen. Het enige waar jij en de deelnemers voor moeten zorgen is het op tijd aanwezig zijn. De locatie richt een zaal in, zorgt ervoor dat er verse koffie klaar staat, regelt een luxe broodjeslunch of een borrel. Kortom, je wordt volledig ontzorgd bij een vergadering op locatie.

3: Focus, aandacht en concentratie

Een van de belangrijkste aspecten van een effectieve vergadering is de focus van je deelnemers. Als je kiest voor een vergadering op locatie zal je concentratie automatisch hoger zijn dan op kantoor. Een hogere concentratie betekent een effectievere vergadering. 

4: De dagelijkse sleur

Een vergadering op locatie biedt de mogelijkheid om even weg te zijn uit de ‘sleur van het werk’. Je kent het vast wel inspiratieloze moment aan het eind van de middag bij het koffiezetapparaat van je kantoor. Dit zal niet snel gebeuren op een externe locatie. Natuurlijk gaat de vergadering wel over het werk, maar de dagelijkse zaken van het werk zitten even niet in je achterhoofd. 

5: Ver weg van ‘the box’ 

Nieuwe omgeving zorgt voor nieuwe inzichten, dit is algemeen bekend. Soms zijn er out-of-the-box ideeën nodig om stappen te maken in je organisatie. Dit lukt gegarandeerd als je een keer kiest voor buiten de deur vergaderen. 

Ben je op zoek naar een geschikte vergaderlocatie?

Ben je klaar voor nieuwe inzichten in je organisatie, wil je een out of the box brainstormsessie organiseren, even weg uit de dagelijkse kantoorsferen? Aristo meeting center heeft  locaties in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Wij ontzorgen zodat jij (en je deelnemers) zich volledig kunnen focussen op de inhoud van de vergadering. ‘Have a wise day!’ Check direct de beschikbaarheid of neem een Coronaproof kijkje via onze 3D-tour

Aristo Amsterdam RestaurantBekijk de 3D-tour van Aristo Amsterdam

Picture of Dinnemarie Dresen

Dinnemarie Dresen

Dé meetingspecialist!