Nieuws • 6 min leestijd

Aristo Eindhoven én Bregje Visschers in de race voor beste leerbedrijf én praktijkopleider

Jari van de Sanden op 28 februari, 2019

Zowel Aristo Eindhoven als Aristo-medewerker Bregje Visschers maken kans om uitgeroepen te worden tot respectievelijk beste leerbedrijf en beste praktijkopleider. Voor deze nominaties dien je vanuit scholen aangedragen te worden. Al jaren bieden wij MBO-studenten de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen. We beseffen dat de jeugd de toekomst heeft en dat kan Aristo’s praktijkopleider Bregje Visschers alleen maar beamen. Wat is eigenlijk haar drijfveer om stagiair(e)s te begeleiden? Je leest het in dit interview!

WAT DOE JE PRECIES ALS PRAKTIJKOPLEIDER?

Ik begeleid en coach studenten en leerlingen in hun stagewerkzaamheden bij Aristo Eindhoven. Dat begint al vanaf het sollicitatiegesprek vooraf en eindigt op de laatste stagedag. Vaak houd ik daarna ook nog wel contact met ze, puur omdat ik dat zelf leuk vind en ik ben altijd benieuwd hoe het ze daarna vergaat. Iedere werkdag dat ik met ze samenwerk, plan ik altijd een momentje voor de stagiair(e)s in om een praatje te maken, ze de gelegenheid te geven om vragen te stellen of dingen te bespreken waar ze tegenaan lopen en geef ze positieve feedback. Ook de andere leidinggevenden op onze vestiging betrek ik hierin en ik motiveer hen ook genoeg tijd voor de stagiair(e)s te maken. Ze komen tenslotte bij ons om te leren.

Voor de eerste werkdag maken we bij Aristo altijd een introductiemap aan met nuttige info over Aristo, onze huisregels, een stukje over Green Key (duurzaamheidskenmerk) en ons calamiteitenplan. De eerste werkdag geven we ze de gelegenheid om deze door te lezen.

De eerste week worden stagiair(e)s altijd gekoppeld aan een medewerker uit ons team om ze goed in te werken en te begeleiden. Ik zorg ervoor dat er kleding voor hen klaar ligt op de eerste werkdag.

WAT IS JOUW GROOTSTE UITDAGING BIJ HET BEGELEIDEN VAN STUDENTEN?

De grootste uitdaging is een dusdanige begeleiding bieden die echt op maat is gemaakt voor die persoon specifiek; situationeel leiderschap. Want wat bij de één werkt, werkt bij de ander juist weer niet. Dat maakt het ook uitdagend voor mij en dat element vind ik het allerleukst.

Ik ben zelf net zo gemotiveerd als zijzelf om te leren en ik stimuleer ze daarin. Wanneer ze bijvoorbeeld een examen moeten afleggen als onderdeel van hun stage, vind ik het zelf ook spannend, haha!

WELKE EIGENSCHAPPEN ZIJN VOLGENS JOU ONMISBAAR ALS PRAKTIJKOPLEIDER?

Onmisbare eigenschappen zijn: geduld, motiverend- en stimulerend vermogen, positieve feedback kunnen geven en stagiair(e)s hetzelfde behandelen als de rest van het team.

WAT IS JOUW BELANGRIJKSTE DRIJFVEER OM STUDENTEN GOED TE BEGELEIDEN?

Ik zie het als een soort visitekaartje van Aristo Eindhoven wanneer leerlingen bij ons op stage zijn geweest. Ik hoop dat ze in hun volgende stage of werk goede dingen hebben meegekregen van Aristo zodat toekomstige werkgevers, scholen of stageadressen hier ook nog wat aan hebben en denken:  oh, dat is er één van Aristo!

Stagiair(e)s wil ik echt wat meegeven voor de toekomst. Het mooiste compliment wat ik ooit kreeg was van de moeder van een stagiaire die me na een aantal maanden stage mij persoonlijk kwam bedanken dat ze haar dochter positief in attitude had zien veranderen, ook thuis. Het komt ook wel eens voor dat er iemand na een stageperiode blijft werken als bijbaantje, omdat ze het zo leuk vinden. Daar zijn wij natuurlijk ook blij mee.

WIJ WENSEN BREGJE HÉÉL VEEL SUCCES IN DE STRIJD TOT BESTE PRAKTIJKOPLEIDER EN BEDANKEN ALLE SCHOLEN DIE BREGJE HEBBEN EN ARISTO EINDHOVEN HEBBEN AANGEDRAGEN.

Benieuwd naar wat wij nog meer doen om maatschappelijk verantwoord te  ondernemen? 

Picture of Jari van de Sanden

Jari van de Sanden

Marketeer bij Aristo Meeting Center