Coronaproof meeten? De hybride bijeenkomst is de oplossing.

Bas Lancee op 3 september, 2020

Hoe je het ook wendt of keert het coronavirus heeft Nederland bereikt en raakt ook de meeting branche. Er worden iedere dag bijeenkomsten gecanceld. Wij zien het als onze taak om creatief om te gaan met de geplande meetings waardoor deze gewoon door kunnen gaan. De “hybride meeting” biedt uitkomst. Een hybride meeting is eigenlijk niets meer of minder dan een fysieke bijeenkomst die door middel van een livestream ook wordt gedeeld met deelnemers die thuis online deelnemen.

Waarom hybride trainen?

De ene deelnemer heeft écht behoefte aan een fysieke training, de ander voelt zich juist prettiger en veiliger wanneer hij of zij kan deelnemen via een online omgeving. Door jouw fysieke meetings om te zetten naar een combinatie van fysiek én online, zorg je ervoor dat jouw geplande bijeenkomsten gewoon door kunnen gaan.

Inmiddels hebben wij verschillende trainingen en vergaderingen succesvol ingezet via een professionele video- en audioverbinding. We krijgen verrassende en positieve reacties.

Involon aan het woord 

“Involon maakt al jarenlang tot volle tevredenheid gebruik van Aristo meeting center voor haar klassikale opleidingen. Door de corona crisis hebben onze opleidingen stilgelegen. Vanaf 1 juni 2020 mogen en kunnen we weer klassikale opleidingen geven bij Aristo.

Inmiddels hebben we met meerdere opleidingen ervaring opgedaan met de zogenoemde hybride-bijeenkomsten. Een deel van de deelnemers is bij Aristo aanwezig, een deel volgt de opleiding online vanuit huis. Wij zijn blij dat Aristo deze hybride-opleiding aanbiedt en faciliteert.

Onze deelnemers komen meestal met het openbaar vervoer en dat kan nu soms niet. De hybride-opstelling is hiervoor een goede oplossing. Natuurlijk is het even wennen, met name voor de docent, maar onze ervaringen en ook die van de deelnemers zijn positief. Ik kan mij voorstellen dat deze mogelijkheid ook blijft bestaan na de coronacrisis.”  Aldus N.W Nijveld - Adjunct-directeur van Involon.

Hoe werkt het?

Via 1 simpele usb-aansluiting sluit je je laptop aan op de camera opstelling. Wij hebben de juiste audiovisuele middelen en kennis  in huis voor een goed verloop van jouw hybride bijeenkomst. Wij stellen hiervoor een compacte en eenvoudige videoconferentie oplossing ter beschikking. Voor iedereen is het makkelijk te gebruiken.

-   Je gebruikt gewoon je eigen laptop waarop de videoconferentie software geïnstalleerd staat. Dit kan alle software zijn die je maar kunt bedenken. Bijvoorbeeld Skype, Zoom, Go To meeting, Teams, Google Hangout. etc. 

-   We hebben hiervoor een camera met luidspreker op statief deze is vrij in de ruimte te plaatsen en eventueel verrijdbaar

-   De camera is voorzien van een microfoon waardoor de docent 3 meter rondom de tafel goed verstaanbaar is

-   Via de luidspreker in het camerastatief zijn de online deelnemers ook te horen wanneer zij een vraag stellen

-   De laptop is via 1 simpele usb-aansluiting aan te sluiten op de camera opstelling. Vervolgens is de camera, microfoon en luidspreker te gebruiken in Microsoft Teams, Google Meet of bijvoorbeeld Zoom

-   Als docent of voorzitter ben je altijd zichtbaar voor de deelnemer thuis

-   Je kunt je scherm delen zoals je dit gewend bent. Maar je kunt ook inzoomen op je flipover scherm door de pre-set instelling van de camera. Deze is met een afstandbediening te bedienen

-   Bij het starten van de bijeenkomst, geef je in de meeting software aan dat je de camera, microfoon in het klaslokaal wil gebruiken. Doorgaans gaat dit automatisch. Daarna ben je klaar om te starten! 

Bekijk hier hoe een hybride training bij Aristo meeting center eruit ziet

Flexibele kantoorruimte en flexwerkplekken

Niet alleen bijeenkomsten zijn vanwege de 1,5 meter samenleving anders dan anders. Ook het ‘normale werken’ op kantoor is veranderd. Thuiswerken en werken op kantoor zullen naast elkaar blijven bestaan. Daarbij kan het zijn dat mensen in shifts afwisselend thuis en op kantoor werken. Of dat medewerkers de ene dag langer werken en de volgende dag vrij zijn. Maar denk ook aan het inhuren van extra flexibele kantoorruimte en het inzetten van flexwerkplekken.

Hiervoor is het niet nodig een heel gebouw te huren, maar je huurt alleen de ruimte die je echt nodig hebt. Aristo meeting center heeft locaties in Amsterdam, Eindhoven en Utrecht. Hier kun je ongestoord flexwerken, brainstormen met collega’s of zakenrelaties en gasten ontvangen en dat alles in een zakelijke omgeving met een warme uitstraling. 

Naast het werken kun je natuurlijk ook even ontspannen. Dit kan in onze ‘play-ruimte’. Denk aan een zaal met een voetbaltafel, spelcomputer, of een bordspel. De speelse ruimte is erop gericht om creativiteit, ontspanning en connectiviteit te stimuleren, natuurlijk geheel corona-proof. 

Have a wise day

Bij Aristo krijg je altijd versgemalen koffie, thee, water, lekkernijen, diverse ontbijt, lunch- en diner mogelijkheden uit eigen keuken, gratis WiFi, alle ruimtes hebben daglicht, technische voorzieningen en loungeruimtes. Alle vier onze locaties zijn uitstekend bereikbaar met het OV (naast NS-stations) en eigen vervoer.

Als je geïnteresseerd bent in het organiseren van een hybride training dan moet je zeker het E-book: hybride trainen lezen!

Download Ebook

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!