5 redenen hoe een externe vergaderlocatie bijdraagt aan duurzaam vergaderen.

Dinnemarie Dresen op 7 januari, 2021

Duurzaamheid speelt een grote rol in ons dagelijks leven. Thuis maar ook steeds vaker op kantoor komen we in aanraking met initiatieven om duurzamer te leven en te werken. Zorg dragen voor onze aarde én voor elkaar. We denken vaak dat het geen zin heeft om in ons eentje bij te dragen aan een duurzamer bestaan 0f we weten niet hoe we duurzamer kunnen zijn. 

Alle kleine beetjes helpen! Zo ook in de vergaderbranche zijn er tal van stappen die je kunt zetten om duurzamer te vergaderen in acht te nemen. Kies bijvoorbeeld voor een externe vergaderlocatie waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. In deze blog lees je 5 manierenwaarop een externe vergaderlocatie kan bijdragen aan duurzaam vergaderen.

1: GreenKey gecertificeerd

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en de zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk halen het onderste uit de kan om het milieu te sparen, zonder dat de gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving.

Kies je voor een bedrijf dat GreenKey gecertificeerd is? Dan kies je voor een bedrijf dat investeert in een duurzamer bestaan. Op deze manier kies je dus (on)bewust voor duurzaam vergaderen.

2: Duurzaam vergaderen op een centraal punt in het land.

Duurzaamheid staat ook voor minder milieuvervuilende reisbewegingen. Kies voor een externe vergaderlocatie die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en laat de auto thuis. Verder kies je het best voor een centraal punt zodat alle deelnemers ongeveer dezelfde reistijd hebben. Door met het openbaar vervoer te reizen draag je direct bij aan een beter milieu en sta je niet onnodig in de file.

3: Sparringpartner voor duurzame vergader initiatieven.

Bij een klassieke vergadering denken we al snel aan veel papier: kladblokken, flip-overs borden, bundels met plannen en informatie. Of misschien wel een lunch die met de grootste liefde en zorg is klaargemaakt maar: veel te veel. Dat is behoorlijk veel en niet bepaald duurzaam. Een externe vergaderlocatie kan je helpen om duurzamer te vergaderen. Kies bijvoorbeeld voor een digitaal flip-over (samsung flip) in plaats van de papieren variant of voor een lunch waarbij het zero-waste principe wordt toegepast. 

4: Efficiënt en duurzaam vergaderen gaan hand in hand op een externe locatie.

Kiezen voor een externe vergaderlocatie zorgt niet alleen voor een duurzame keuze, je kiest ook voor efficiënt(er) vergaderen. Een externe vergaderlocatie kan een vergadering naar een hoger niveau tillen omdat zij jou kunnen faciliteren in de nodige ruimte en middelen die nodig zijn om van jouw vergadering een onvergetelijke ervaring te maken. Een vergadering op een externe locatie is ook efficiënter, een voorbeeld: Het zorgt voor een bepaald gevoel van urgentie bij je deelnemers. Jij investeert immers in een externe locatie, dit zal op zijn beurt resulteren in minder afzeggingen onder de deelnemers. Zo profiteer je van alle voordelen van duurzaam vergaderen én alle voordelen van efficiënter vergaderen.

5: Optimaal duurzaam vergaderen = hybride vergaderen.

Persoonlijke interactie is de meest krachtige tool tijdens je vergadering. Door meer te focussen op het fysiek samenzijn en de algehele experience tijdens de vergadering creëer je als bedrijf een energieke sfeer die aanzet tot doen! Het is op dat moment dat efficiënt vergaderen gefaciliteerd en mogelijk gemaakt wordt. De corona periode draagt hier duidelijk niet toe bij. Toch kan je fysiek verantwoord samenkomen: Hybride vergaderen is dan dé oplossing bij uitstek én duurzaam vergaderen ten top!

De hybride vergadering combineert fysiek verantwoord samenkomen met online vergaderen. Een gedeelte van de deelnemers komt fysiek naar de externe vergaderlocatie en het andere deel van de deelnemers volgt de vergadering online vanuit huis.

Duurzaam vergaderen is de norm, doe jij ook mee?

Benieuwd hoe wij als externe vergaderlocatie jou kunnen faciliteren in jouw volgende vergadering? Hoe we samen van duurzaam vergaderen de norm kunnen maken? Check de beschikbaarheid van onze ruimtes en locaties en ontdek onze duurzame oplossingen. Tot snel bij Aristo meeting center!

Check direct de beschikbaarheid

Picture of Dinnemarie Dresen

Dinnemarie Dresen

Dé meetingspecialist!