Alles wat je wilt weten over het plannen van een essentiële bijeenkomst

Bas Lancee op 21 december, 2021

We weten het allemaal! Al bijna twee jaar staat de wereld in het teken van het coronavirus. Van de anderhalve metersamenleving tot en met een strenge lockdown, het raakt ons allemaal. Onze levens, werk en vrije tijd zijn flink door de war geschopt. Aristo zit niet bij de pakken neer en zet de schouders eronder om er iets moois van te maken. Wij dagen onszelf graag uit om te ontdekken wat wel kan! Een onderzoek naar essentiële bijeenkomsten ontbreekt hierbij zeker niet.

Wat zijn essentiële bijeenkomsten?

Tijdens de lockdown mogen essentiële bijeenkomsten wel doorgaan. 75% vindt dat de bijeenkomst die zij organiseren een essentiële bijeenkomst is. Maar is dit ook zo? Wat is nu precies een essentiële bijeenkomst? Onder een essentiële bijeenkomst wordt verstaan:

  • praktijkonderwijs;
  • examens & tentamens;
  • cursussen & trainingen die noodzakelijk zijn voor beroepsuitoefening.

Je hebt een essentiële bijeenkomst, wat nu?

In je agenda staat die ene echt essentiële meeting die 100% zeker door moet gaan. Het is van groot belang dat deze bijeenkomst fysiek plaatsvindt in plaats van online. Waar kun je terecht? Voldoet de externe locatie aan de anderhalve metereisen? Wat moet ik weten? De meeste vergaderlocaties hebben een speciale coronapagina gemaakt. Aan de hand van het coronabeleid en de richtlijnen kun jij je optimaal voorbereiden voor je essentiële bijeenkomst. Zorg er wel zelf voor dat je goed hebt gecheckt bij de juiste instantie of jouw meeting ook écht een essentiële bijeenkomst is. 

Ruimtetekort voor lessen of examens?

De meeste scholen zijn op dit moment gesloten of geven deels online les. Wat als straks de scholen weer open mogen? Heb je dan voldoende ruimte voor het geven van de lessen of verzorgen van examens? 

Het is nooit verkeerd om alvast eens rond te kijken bij verschillende externe locaties. Ga op zoek naar geschikte ruimtes en kom erachter welke afspraken je kunt maken. Een goed begin is het halve werk! Misschien heb je de ruimtes nu niet nodig, maar wellicht wel in de toekomst.

Een combinatie van fysiek & online lesgeven 

Je ziet steeds vaker dat er wordt gekozen voor een meeting waar fysiek en online wordt gecombineerd: de hybride meeting. Voor de ene cursist is vanaf thuis inloggen de perfecte oplossing, voor de ander is het fysiek aanwezig zijn de beste manier om een bijeenkomst bij te wonen. Maar hoe ga je dit doen? Welk systeem ga je hiervoor gebruiken? Welke locatie biedt hybride trainen aan? Start nu met je zoektocht naar de ideale locatie voor jouw essentiële bijeenkomst! Bekijk alvast de mogelijkheden van Aristo voor hybride trainen.

Plan je essentiële bijeenkomst bij Aristo meeting center

Klanten willen graag veilig samenkomen voor een bijeenkomst. Dan ben je bij Aristo meeting center aan het juiste adres. Al onze locaties zijn volledig ingericht op de anderhalve metersamenleving, hygiënevoorschriften en alle technische snufjes die niet mogen ontbreken.

Gemeente Amsterdam: "Bij Aristo meeting center kunnen wij in deze rare en onzekere tijd op een veilige en verantwoorde wijze samenkomen".

Je hoeft het in deze tijd gelukkig niet alleen te doen. Onze experts staan voor je klaar om je te voorzien van een hoop handige informatie. Geen gedoe, maar gewoon super makkelijk! We beantwoorden graag je vragen, denken mee en zoeken naar een passende oplossing voor jou!

Team Aristo Reservations zit voor je klaar! Mail naar boeking@aristo.nl of bel direct 088-2301000 (geopend tot 24 december 16:00 uur en daarna staan we vanaf 3 januari weer voor je klaar).

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!