Efficiënt en flexibel samenkomen? De hybride meeting is de oplossing.

Bas Lancee op 24 maart, 2022

De hybride meeting is inmiddels niet meer weg te denken. Een hybride meeting is eigenlijk niets meer of minder dan een fysieke bijeenkomst die door middel van een livestream ook wordt gedeeld met deelnemers die thuis online deelnemen. Je kunt iedere bijeenkomst ombuigen naar een hybride bijeenkomst, of het nu een vergadering, training, congres, seminar, brainstorm of workshop is. In dit blogartikel neem ik je mee in de voordelen van een hybride meeting en hoe het precies in zijn werk gaat!

Waarom een hybride meeting?

De ene deelnemer heeft behoefte aan een fysieke bijeenkomst en komt het beste tot zijn recht als hij écht de verbinding voelt met anderen. Terwijl de ander zich juist prettiger voelt wanneer hij kan deelnemen via een online omgeving, omdat hij zich dan bijvoorbeeld beter kan concentreren of omdat hij simpelweg verkouden is. Door jouw fysieke meetings om te zetten naar een combinatie van fysiek én online, zorg je ervoor dat jouw geplande bijeenkomsten voor iedereen door kunnen gaan. Een flexibele oplossing dus! 

Wist je dat onderzoek aantoont dat een online bijeenkomst over het algemeen minder efficiënt is dan een fysieke bijeenkomst? Door online en fysiek te combineren zorg je voor voldoende interactie én blijft je meeting dus efficiënt. Een welkom voordeel in deze moderne wereld waarin tijd schaars is!

Inmiddels heeft Aristo verschillende trainingen en vergaderingen succesvol ingezet via een professionele video- en audioverbinding. Met verrassende en positieve reacties!

“Involon maakt al jarenlang tot volle tevredenheid gebruik van Aristo meeting center voor haar klassikale opleidingen. Inmiddels hebben we met meerdere opleidingen ervaring opgedaan met de zogenoemde hybride bijeenkomsten. Een deel van de deelnemers is bij Aristo aanwezig, een deel volgt de opleiding online vanuit huis. Wij zijn blij dat Aristo deze hybride opleiding aanbiedt en faciliteert. Natuurlijk is het even wennen, met name voor de docent, maar onze ervaringen en ook die van de deelnemers zijn positief.” 

Aldus N.W. Nijveld - Adjunct-directeur van Involon

Hoe werkt een hybride meeting in de praktijk?

Via één simpele usb-aansluiting sluit je je laptop aan op de cameraopstelling. Aristo heeft de juiste audiovisuele middelen en kennis in huis voor een goed verloop van jouw hybride meeting. Wij stellen hiervoor een professionele videoconferentieoplossing ter beschikking. 

Je gebruikt je eigen laptop waarop de videoconferentiesoftware geïnstalleerd staat. Dit kan diverse software zijn, zoals Skype, Zoom, Go To meeting, Microsoft Teams, Google Hangout, etcetera. Als docent of voorzitter ben je altijd zichtbaar voor de deelnemer thuis en blijf je dus altijd in contact.

Je kunt je scherm delen zoals je dit gewend bent. Door de hybride set zijn er ook nieuwe features beschikbaar, waaronder:

  • inzoomen in je presentatie;
  • aantekeningen maken op het whiteboard presentatiescherm;
  • aantekeningen opslaan;
  • en de camera kan (automatisch) inzoomen op een deelnemer die in de klas aan het woord is.

Wil je nog een stapje verdergaan in de hybride meeting, dan bestaat er tegenwoordig ook  de Learn Anywhere-oplossing. Deze vernieuwende oplossing werkt met Microsoft Teams en biedt nog meer mogelijkheden:

 

  • De deelnemers vanuit huis/ kantoor kunnen kiezen voor het beeld van de presentatie of het beeld van de overzichtscamera als ze ook de docent/ trainer/ presentator en zijn aantekeningen willen zien.
  • Door een kraakheldere audiokwaliteit ben je verzekerd van de juiste interactie tussen de docent/ trainer/ presentator, de deelnemers in de zaal én de deelnemers die digitaal aanwezig zijn.

Plug & Meet!

Alle Aristo-locaties beschikken over moderne zalen die standaard voorzien zijn van professionele hybride sets. Met een persoonlijke host voor de technische ondersteuning. In sommige zalen hebben we de Learn Anywhere-oplossing met nog meer handige mogelijkheden. Alles wat je nodig hebt voor jouw hybride meeting! 

Uiteraard zorgen we perfect voor jouw gasten, zoals je gewend bent van ons. Bij Aristo krijg je altijd versgemalen koffie, thee, water en lekkernijen en hebben we volop ontbijt-, lunch- en dinermogelijkheden uit eigen keuken, veelal biologisch. Naast het harde werken kun je natuurlijk ook even ontspannen in onze Work & Play-ruimte om de creativiteit een flinke stimulans te geven.

Dus zien we je snel op een van onze locaties in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht CS of Utrecht Lunetten? Alle locaties zijn uitstekend bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer (naast NS-stations) als met eigen vervoer. 

Wil je meer weten over het organiseren van een perfecte hybride bijeenkomst? Download dan direct ons Ebook over hybride trainen of de hybride vergadering!

Download Ebook hybride training Download Ebook hybride vergadering

 

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!