De voordelen van een externe trainingslocatie

Bas Lancee op 24 november, 2022

Het vinden van een goede trainingsruimte kan een hele opgave zijn. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een trainingslocatie? Hoe zit het ontzorgen nu precies? Zijn er zaken die mij extra kunnen helpen bij het geven van een training? Je leest het allemaal in deze blog: de voordelen van een externe trainingslocatie.

1: De locatie groeit met je mee


Het voordeel van een externe trainingslocatie is dat je nooit ruimte tekort komt. Is het aantal deelnemers variabel? Geen probleem! Je kan makkelijk aan de hand van het aantal deelnemers de geschikte ruimte uitkiezen. Uiteraard wel even op voorhand afstemmen met de locatie, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.
 

2: Alle nodige middelen binnen handbereik

Ieder meeting center van Aristo is uitgerust met de laatste snufjes op het gebied van techniek en communicatie. Verleg je eigen grenzen als trainer door eens gebruik te maken van een communicatiemiddel zoals de hybride set of het Learn Anywhere-systeem. Verder kan je ervan uitgaan dat de basis altijd aanwezig is: beamer, digibord, flip-over, etc. Ook hiervoor geldt: stem dit op voorhand af! Bekijk van tevoren wat jouw training kan verrijken. 

3: Even bijkomen onder het genot van koffie, thee & lekkers

Op tijd pauze nemen is belangrijk voor een constante concentratie en een goede productiviteit van je deelnemers. Even tot rust komen, je hersenen de nodige time-out geven om vervolgens helemaal ready aan het vervolg van de training te beginnen. Dat doe je uiteraard met goede koffie, thee en wat lekkers. Het voordeel van een externe trainingslocatie is dat het niet alleen motiveert en inspireert maar ook uitnodigt om te ontspannen op de daarvoor bestemde momenten. 

4: Mogelijkheid tot ontbijt, lunches of diner

Om de ervaring compleet te maken beschikt Aristo meeting center over heerlijke gerechten uit eigen keuken. Dit maakt echt het verschil. Als je training bijvoorbeeld net eindigt rond lunchtijd is het leuk om nog even na te bespreken in een informele sfeer onder het genot van een luxe broodje of productiviteitsverhogende brainfood. 

5: Inspirerende sfeer voor meer creativiteit

Een meeting center is ver weg van de gevreesde ‘box’. Het is een plaats waar continue kennis wordt overgedragen, nieuwe contacten worden gelegd en waar ideeën worden gepitcht. Je voelt jezelf niet alleen energieker, je zult ook merken dat de deelnemers een hogere betrokkenheid hebben op een externe trainingslocatie. Kortom: het nodigt uit tot out-of-the-box denken voor meer creativiteit en innovatie. 

6: Een extra sparringpartner om organisatorische foutjes te voorkomen

Als je gaat trainen op locatie heb je het meeting center als sparringpartner achter de hand. Bevestigingsmails, interessante voorstellen en een algemeen gevoel van ondersteuning, allemaal extra checks om je scherp te houden. Facilitaire dienstverlening is tenslotte ons vak. Je dient uiteraard zelf de juiste informatie omtrent je training door te geven, maar kan er daarna ook vanuit gaan dat je helemaal tot in de puntjes wordt ontzorgd. 

De mogelijkheden van het boeken bij Aristo

Overweeg je na het lezen van deze blog om jouw volgende training ook op een externe locatie te organiseren? Lees dan het volgende E-book eens door: Boeken bij Aristo? Bas vertelt je graag over de mogelijkheden. In dit E-book vertel ik je graag over de mogelijkheden om jouw training te organiseren bij Aristo. Van de verschillende ruimtes, de maatwerk arrangementen tot aan de annuleringsvoorwaarden, alles komt in dit E-book aan bod.

Download het GRATIS Ebook

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!