Efficiënt vergaderen: combineer vergaderen en dineren

Dinnemarie Dresen op 18 augustus, 2022

Je kent het wel, een vergadering aan het einde van een lange werkdag. Na een uur discussiëren heeft die ene collega nog honderd dringende vragen. Je maag knort al drie kwartier en de sfeer van de vergadering wordt langzamerhand onaangenaam. Herkenbaar? Vergaderen en dineren combineren is dan vaak efficiënter. Uit onderzoek blijkt dat je brein te beïnvloeden is door het voedsel wat we eten tijdens een vergadering. Hierdoor wordt efficiënt vergaderen opeens heel eenvoudig.

Vergaderen en dineren: een gouden huwelijk

In plaats van een snelle maaltijd voor of na een vergadering kun je vergaderen en dineren ook combineren. Niet alleen zorgt vergaderen en een hapje eten voor een ontspannende sfeer tijdens een vergadering, het laat een vergadering ook efficiënter verlopen. Daarom dat veel professionals kiezen voor een vergaderlocatie die deze combinatie aanbiedt.

 Tijdens een diner worden er onderwerpen aangesneden waardoor de vergadering persoonlijk wordt. Hierdoor slaat de zakelijke sfeer om naar een  eerder informele sfeer. Wanneer de vergadering daarna weer wordt voortgezet, zal de sfeer gemoedelijker zijn. Hierdoor zijn mensen eerder geneigd om nieuwe concepten aan te nemen. Daarnaast zorgt een informeel diner voor meer begrip onderling. Het brengt ze dichter bij elkaar.

De relatie tussen voeding en je brein

Behalve een informele sfeer en een betere binding tussen deelnemers is vergaderen en dineren ook nog eens goed voor het brein. Mits je uiteraard de juiste keuzes maakt en gaat ‘neurodineren’. Je kunt je brein een boost geven door middel van zogenaamde ‘neurovoeding’, oftewel brainfood

“De hersenen gebruiken maar liefst twintig procent van onze energie. Wat we eten heeft effect op hoe gezond, alert en actief we zijn.  Het is natuurlijk niet mogelijk om met voeding je IQ te laten stijgen. Wel helpt goede voeding om mentaal beter te presteren en je potentie optimaal te benutten”, zegt Yvonne van Stigt, klinisch psychisch neuro immunoloog en directeur van het Opleidingsinstituut voor Preventieve en Functionele Geneeskunde. 

Ons brein bestaat voor 60% uit vetten, door bewust te kiezen voor neurovoeding blijven deze (gezonde) vetten op peil. Door voldoende omega 3-vetzuur (DHA) tot je te nemen blijft je concentratie op peil. Omega 3 zit vooral in vis, schaal- en schelpdieren. Vitamine B1 is een hulpmiddel voor een goed geheugen, dit stofje zit in graan- en vleesproducten. 

Is de vergadering niet lang genoeg voor een compleet diner? Toch kun je tijdens een vergadering een dip ervaren. Deze welbekende dip heeft te maken met je bloedsuikerspiegel, die op dat moment erg laag is. Men denkt dan al snel dat het eten van een chocoladereep de oplossing is, maar meestal is het beter om een gezonde mueslireep, een handje noten, of een stuk fruit te eten. Een makkelijke en smakelijke oplossing die bijdraagt aan een efficiënte vergadering!

Efficiënt vergaderen en verantwoord dineren bij Aristo meeting center

Je weet nu hoe de combinatie van vergaderen en dineren kan bijdragen aan een efficiënte vergadering. Top! Dat is echt winst. Wist jij dat we voor, tijdens of na jouw vergadering een heerlijke en gezonde warme maaltijden in onze restaurants serveren? Van een smakelijke dagschotel tot een uitgebreid driegangendiner met een goed glas wijn. Voor groepen (vanaf 20 personen) bereiden onze koks verschillende buffetten. Wil je ideeën opdoen voor de lekkerste gerechten? Bekijk dan snel de menukaart met dinermogelijkheden! Wil je direct een comfortabele vergaderruimte met aansluitend diner boeken? Dat kan snel en eenvoudig via onze boekingstool!

Check beschikbaarheid

Picture of Dinnemarie Dresen

Dinnemarie Dresen

Dé meetingspecialist!