Kun je zakelijke meetings organiseren in de 1,5 meter maatschappij?

Bas Lancee op 14 mei, 2020

Een zakelijk event op locatie, met de nieuwe 1,5 meter maatschappij lijkt dit misschien onmogelijk. Alles online doen? Dat kan! Je kunt gemakkelijk trainen en vergaderen via online platforms. Helaas is de informele lunch, de borrel en het gesprekje bij de koffiecorners online niet mogelijk. Met de nieuwe 1,5 meter maatschappij wordt er snel naar de online mogelijkheden gekeken. Terecht, maar de afgelopen jaren hebben we juist geleerd dat kennis overdragen met het prikkelen van zintuigen veel krachtiger is. Dus de hamvraag: Hoe kunnen we fysiek verantwoord meeten? 

Alles wordt anders!

Nu we in een vreemde periode zitten wordt er vaak geroepen: ‘Alles wordt anders!’ Ik geloof niet dat alles anders wordt. Ik denk dat we dezelfde concepten op locatie kunnen aanpassen naar meer ruimte en een slimmere routing. Het huidige aanbod heeft gewoon een upgrade nodig! Vanaf het parkeren tot de lunch, er wordt voor alles in de zakelijke meeting markt een creatieve oplossing bedacht. 

Hybride bijeenkomsten

Naast de anderhalve meter afstand moet de meeting branche ook rekening moeten houden met de beperkte vrijheid van het organiseren van bijeenkomsten. Het kabinet stelt regels op om de verspreiding van het virus te beperken. Een congres van 1000 personen zal niet snel worden goedgekeurd, hiervoor is de hybride bijeenkomst een fantastische oplossing. Al jaren wordt er gesproken over het ‘nieuwe hybride meeten’, de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat deze nieuwe manier van samenkomen eind-de-lijk wordt omarmd! De zakelijke meetings gaan er anders uit zien, maar door fysiek en online te combineren behouden we de sfeer van de oorspronkelijke bijeenkomsten.

Hoe gaan we hybride-meeten?

Deels fysiek samenkomen en deels online dat is de hybride meeting. Normaal ga je met je hele afdeling naar een meeting en straks stuur je één iemand en de rest logt in vanuit huis. De fysieke deelnemer is de bezoeker, verslaggever en vraagbraak van je team. Zo zorg je ervoor dat er een natuurlijke manier van interactie ontstaat met de online deelnemers. 

Binnen de hybride bijeenkomsten zijn er ook nieuwe kansen voor bijvoorbeeld de catering. Bekijk eens of het mogelijk is om catering op locatie te verzorgen, voor de deelnemers die inloggen vanaf kantoor? Of deel je recepten, zodat de deelnemers die thuis inloggen zelf voor een heerlijke team-lunch kunnen zorgen. 

Hoe organiseer je een Hybride bijeenkomst?

De vergader- en trainingswereld moet doorgaan, ook in deze tijd. Wij bieden daarom een volledig verzorgde hybride meeting aan. Een deel van de groep wordt verantwoord ontvangen bij een van de vier Aristo meeting centers. Wij zorgen voor een kwalitatieve audio en videoverbinding, onze installatie werkt met verschillende online tools zoals Google Meet, Microsoft Teams en Zoom. Hierdoor ben je niet gebonden aan een online platform. 

Tijdens de meeting kan er effectief geschakeld worden tussen de presentatie, de deelnemers en het beeld van de deelnemers in de zaal. De gemakkelijke manier van schakelen zorgt voor een natuurlijke meeting. De deelnemers die ingelogd zijn vanaf thuis kunnen ook gemakkelijk een presentatie geven. Op deze manier is zowel voor je deelnemers en de gasten, als voor de sprekers en presentatoren een kwalitatief hybride training of meeting mogelijk.

Organiseer gemakkelijk je hybride bijeenkomst

Voor alle soorten bijeenkomsten bieden wij een passende oplossing. Wil je alles te weten komen over hybride meeten? Download het E-book: hybride meeten hier.

Download Ebook

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!