Online trainen met de Google Jamboard app

Bas Lancee op 25 maart, 2021

Een online vergadering of training is een prima alternatief voor de fysieke bijeenkomsten tot we weer ouderwets gezellig mogen samenkomen. Een online bijeenkomst brengt voor- en nadelen met zich mee. Je mist de ruimte en materialen welke beschikbaar zijn bij een externe meeting partner. Een whiteboard zou ideaal zijn voor je volgende brainstormsessie of training. De Google Jamboard app biedt de oplossing!

Google Jamboard app, jouw digitale whiteboard.

Breng leren en samenwerken weer tot leven met dit digitale whiteboard. Te gebruiken op smart devices én op je desktop. Creëer interactie en daag je deelnemers uit om actief online mee te denken, te werken en te trainen. Met Google Jamboard waan je jezelf weer met iedereen fysiek in de ruimte. Dat is de kracht van digitale innovatie op het gebied van hybride tools.

Het gemak van een whiteboard but smart.

Werk je op een ipad of een computer met touchscreen? Dan ervaar je de Google Jamboard app in volle glorie. Teken met je stylus en wis met je vinger, net zoals bij een echt whiteboard. Uiteraard is het ook prima geschikt voor een computer met een muis. Plaats afbeeldingen in je document en sla al je werk direct op in de cloud zodat je niks verliest en alles bundelt op één plaats. 

Brainstormen en leren tijdens een Jamsessie.

Met Google Jamboard maak je leren visueel en toegankelijk voor iedereen. Deze additionele tool zet jouw hybride bijeenkomst kracht bij: Deel je pitch, groepswerk of brainstorm ideeën direct in realtime via Meet of nodig mensen uit en werk samen aan één Jam. Het creatieve denkproces wordt direct in kaart gebracht. Op deze manier vergeet je niets en kun je bouwen op elkaars creativiteit.

Samenwerken met de Google Jamboard app

Betrek iedereen bij jouw online Jamsessie of je nu fysiek samenwerkt in een ruimte of ieder apart via een online communicatietool. Je verstuurt de link van jouw Google Jamboard document makkelijk naar iedereen. Alle deelnemers werken dan in hetzelfde Jam document.

Een tool voor nu en later.

Een online meeting of training ontbreekt het vaak aan interactie. Er is een bepaalde afstand tussen de deelnemers. Het voelt na al die maanden nog steeds niet op en top natuurlijk. Google Jamboard brengt daar verandering in. Je werkt samen in één creatief document waardoor het niet voelt alsof iedereen in zijn eigen huis zit. Wie weet behoudt Google Jamboard wel een plekje in ons meetings- en trainings leven. Ondertussen hoop ik dat wij de deuren weer snel mogen openen, dan kun je Google Jamboard ideaal combineren met een hybride bijeenkomst. Je leest alles over hybride in het E-book: De hybride training.

Download Ebook

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!