Een workshop op locatie, daar kijken deelnemers ontzettend naar uit. Ze boeken de workshop meestal ruim van te voren en zijn super geïnteresseerd in het onderwerp. Daarnaast willen ze écht iets leren, daarom maakt het hen niet uit dat het twee uur reizen is. Toch zijn er ergernissen waar workshopdeelnemers mee te maken krijgen. Irritaties die je graag wilt voorkomen. De 3 grootste ergernissen heb ik voor je op een rijtje gezet.
Je workshop begint met het welkomstwoord van de organisatie. Op het beamerscherm is een Powerpoint-presentatie te zien, maar de clicker lijkt niet te werken. De presentatie staat stil. Ondertussen bemoeit een deelnemer zich met het scherm, hij drukt op een knop en plotseling gaan de rolluiken naar beneden. Het wordt donker en dan start er opeens ook nog eens muziek. Help!
Kortom: de workshop is in de eerste tien minuten al chaotisch en rommelig. Wanneer een workshop op locatie wordt georganiseerd, is het belangrijk om te overleggen met de locatie welke technieken worden gebruikt. Tegenwoordig is een technisch draaiboek dan ook geen overbodige luxe.
Aan de andere kant moet de externe workshoplocatie zorgen voor werkende techniek. En in jip-en-janneketaal een instructie klaar hebben liggen. Of nog beter: een medewerker die de organisatie begeleidt en helpt met de presentatie op te starten.
EduStitch over Aristo Utrecht Lunetten:
|
Een file onderweg naar een workshop is vervelend, maar daar kan niemand van de organisatie iets aan doen. Er zijn echter wel bereikbaarheidsergernissen voorafgaand aan een workshop waar je op kunt anticiperen:
Een van de grootste ergernissen over een ruimte is een verkeerde indeling. Stel je voor: je organiseert een workshop ‘karikatuur’. Als het de ruimte dan ontbreekt aan tafels is dit uiteraard nogal onpraktisch.
Ook kan de akoestiek van de ruimte hinderlijk zijn. Het is vervelend als je last hebt van het geluid van andere zalen. Hierdoor word je snel afgeleid en daarbij is het ook nog eens privacygevoelig.
De ruimte kan nog meer gebreken hebben. Denk bijvoorbeeld aan pilaren in de zaal. Er is een geweldige spreker, die van de ene kant van het podium naar de ander kant loopt. Helaas staat er een gigantische pilaar in het midden van de zaal, waardoor jij de hele tijd moet meebewegen.
Een aangenaam klimaat in de ruimte wordt vaak ook onderschat. Bij sommige zalen kunnen er geen ramen open waardoor het er muf kan ruiken. Ook is het van belang dat de temperatuur in de zaal prettig is en gereguleerd kan worden.
Voor workshops en trainingen is Aristo een ideale locatie. Op loopafstand van NS-stations en de ruimtes zijn ideaal ingericht, comfortabel, geluidsdicht en voorzien alle benodigde hulpmiddelen. En wat dacht je van de lekkere, gezonde catering, rekening houdend met eventuele diëten.
Met bijna 40 jaar ervaring in de trainings- en vergaderbranche weten wij precies hoe we samen tot de perfecte workshop kunnen komen. Nét dat extra beetje zekerheid, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Iets wat onze klanten en gasten al jaren weten te waarderen. Dat wil jij toch ook? Download onderstaand Ebook en ontdek zelf in deze cases en reviews hoe wij onze klanten en gasten in de praktijk ontzorgen.
Have a wise day!