Een kijkje achter de schermen bij Aristo meeting center: Aafke, Team Leader en Intern Mentor van Aristo Amsterdam

Rolf Alberts op 9 april, 2020

Neem een kijkje achter de schermen bij Aristo meeting center. Maak kennis met Aafke Scholten, onze Team Leader en Intern Mentor van Aristo Amsterdam. 

Vertel eens Aafke, wie ben je? 

Ik ben Aafke Scholten, 42 jaar en liefhebber van de horeca. Ik heb tijdens mijn studie Nederlands altijd in de horeca gewerkt, grote horecazaken, eetcafés en dergelijke. Ik heb na mijn opleiding diverse functies gehad bij Nibe-SSV, een opleidingsinstituut voor bank- en verzekeringswezen. Nadat ik 7 jaar in deze branche had gewerkt, verlangde ik weer naar mijn oude liefde; de horeca.  

Hoe ben je bij Aristo terecht gekomen?

Ik ben twee jaar geleden bij Aristo meeting center terecht gekomen. Ik zag de vacature Team Leader voorbijkomen en heb direct gereageerd. Ik woon in Amsterdam en kan lekker op de fiets naar mijn werk, wat ik persoonlijk heel fijn vind. Ik kwam net voor de grote verbouwing bij Aristo Amsterdam, dus heb de transformatie van begin tot eind mogen meemaken. Het resultaat is fantastisch!

Wil je nu al een kijkje nemen: bekijk hier het 3D model van het moderne Aristo Amsterdam. 

En je werkt nu als Team Leader? Wat zijn je taken zoal?

Als Team Leader ben ik verantwoordelijk voor het restaurant en de dagelijkse leiding op de vloer. Op drukke dagen hebben we ca. 400 personen die komen lunchen en 100 gasten die ’s avonds van het dagmenu genieten. Die 10.000 stappen per dag haal ik dus wel! Verder ben ik sinds september ook Intern Mentor voor vijf stagiaires van vier ROC-scholen uit de regio.

Waardoor blijft het werk je uitdagen? 


Bij Aristo Amsterdam is geen dag hetzelfde! Je hebt dagen dat er massale trainingen zijn, een dag vol studenten die centrale examens maken of juist kleine inspirerende meetings. Allemaal verschillend en daarom heb ik iedere dag nieuwe uitdagingen. Sinds september heb ik er een fantastische uitdaging bij, ik ben namelijk contactpersoon voor de jongerenorganisatie JINC. Een partij waar Aristo meeting center mee samenwerkt. 

Ik heb het gevoel dat ik écht iets bijdraag aan de toekomst van deze jongeren. 

Wat doet de jongerenorganisatie JINC?

JINC is een non-profit organisatie die zich inzet voor jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Aristo ondersteunt JINC hierin door stages, sollicitatietrainingen en met het project ‘Weten wat je wilt’ waar ik sinds maart ook bij betrokken ben. Ik laat jongvolwassenen zien dat er voor iedereen kansen liggen in de horeca. Op dit moment heb ik vier leerlingen uit Amsterdam Oost, ik ga een traject van vier jaar met ze in en help de leerlingen ontdekken waar hun kwaliteiten liggen. Na vier jaar weten de kinderen welke studierichting bij hen past.  

Sinds oktober is Aristo landelijk partner van JINC, alle vier de Aristo vestigingen doen mee. De kinderen krijgen een kijkje achter de schermen bij Aristo meeting center. Ik vind het prachtig om te zien dat er de ruimte en tijd is om tijdens mijn werk bezig te zijn met kinderen die een steuntje in de rug hard nodig hebben. Ik heb het gevoel dat ik echt iets bijdraag aan de toekomst van deze jongeren. 

Wanneer heb jij een geslaagde dag?

Mijn dag loopt gesmeerd als ik samen met team Amsterdam ervoor kan zorgen dat onze gasten een zorgeloze dag hebben gehad. Dat ze van alles zijn voorzien; een lekkere bak koffie, een volledig verzorgde lunch of een veganistisch diner. Een dag die tot in de puntjes geregeld is en waar de gast het gevoel heeft gehad dat wij voor hen klaar staan. Dit is voor mij een geslaagde dag. 

Welke ervaring is je tot de dag van vandaag bij gebleven? 

Na de plotselinge sluiting van het Slotervaart ziekenhuis heeft Aristo Amsterdam een aantal weken een vaste groep te gast gehad. Onder andere vanuit Achmea, zij maakten lange dagen bij ons. Als team Aristo Amsterdam was het leuk om te zien dat de gasten zich na een tijdje echt ‘thuis’ voelden. Een van het was hier toevallig een paar weken geleden weer en kwam nog even gedag zeggen en ons nogmaals ontzettend bedanken. Op zo’n situatie ben ik echt trots! 

Wat voor ambities heb je voor Aristo meeting center? 

Ik wil graag de komende jaren hét stagebedrijf worden voor de MBO-studenten facilitaire dienstverlening. Ik wil jongeren kansen bieden en laten inzien wat de horeca voor moois te bieden heeft. Daarnaast wil ik me actief gaan inzetten op het gebied van voedselverspilling. We zijn al veel bewuster bezig dan 2 jaar geleden, maar wat mij betreft, ga ik samen met het keukenteam een nog duurzamer plan opzetten.

Wat maakt Aristo voor jou Aristo? 

Deze vraag is simpel; Mijn collega’s!!! Nu we elkaar vanwege de Coronacrisis noodgedwongen niet zien, merk ik dat ik ze echt mis. En gelukkig is dit wederzijds. Mijn collega heeft een groepsapp aangemaakt waar we uiteraard een virtuele vrijdagmiddag borrel organiseren. Zo zijn we toch een beetje samen.

Wil je weten bij wie wij de volgende keer een kijkje achter de schermen nemen? Volg ons op LinkedIn!Volg ons op LinkedIn

Picture of Rolf Alberts

Rolf Alberts

Dé conferentiespecialist!