Een kijkje achter de schermen bij Aristo meeting center: Bregje, Green Key Coördinator, Team Leader en Intern Mentor van Aristo Eindhoven.

Bas Lancee op 17 juni, 2021

Neem een kijkje achter de schermen bij Aristo meeting center. Maak kennis met Bregje Visschers, onze Team Leader Location en Intern Mentor van Aristo meeting center Eindhoven en tevens Green Key Coördinator van alle vier de vestigingen.

Vertel eens Bregje, wie ben je? 

Ik ben Bregje Visschers, 40 jaar en altijd gewerkt in de horeca en dan met name in het hogere segment. Ik heb eerst de havo afgerond en daarna HBO Hotelmanagement bij Business School Notenboom en heb later nog de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie afgerond. Ik heb een zoontje van 4 jaar en een vriend.

Hoe ben je bij Aristo terecht gekomen?

Via UWV, ik had op dat moment even geen baan en het UWV tipten mij dat er een vacature was: Shiftleader bij Aristo Eindhoven. Daarna ben ik na een aantal maanden doorgegroeid naar Team Leader Location en dat doe ik tot op heden nog steeds met plezier, al bijna 7 jaar.

Je werkt nu als Location Manager? Wat zijn je taken zoal?

Ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding op de vloer, stage begeleider/coach voor de stagiaires en ik ben verantwoordelijk voor het Green Key beleid voor alle vier de vestigingen, dus ik zorg ervoor dat we op het allerhoogste niveau ons steentje bijdragen aan duurzaamheid op de vestigingen.

Ook heb ik daarbij nog administratieve taken zoals het maken van de personele planning en de bijbehorende urenregistratie, dagelijkse omzetten verwerken en heb ik periodiek meetings met collega leidinggevenden van andere vestigingen. Ook dien ik dagelijks te zorgen voor een balans tussen kosten, opbrengsten, omzet en personeelsinzet. Een prachtige uitdaging! 

Waardoor blijft het werk je uitdagen? 

Geen dag bij Aristo Eindhoven is hetzelfde. Het werk is heel afwisselend. Je bent aanspreekpunt voor de gasten, soms ondersteun ik in de keuken of op andere operationele afdelingen, examineer examens van stagiaires, geef trainingen aan leerlingen van het JINC project, regel Green Key zaken en meer! Ook biedt Aristo meeting center leuke en leerzame trainingen aan voor personeel. Ik ben een persoon die getriggerd moet blijven worden en telkens weer kan en wíl bijleren, kortom een perfecte match.

Naast location manager ben jij ook Green Key coordinator? Waar zet het Green Key Team zich zowel voor in?

Aristo neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Wij beschouwen succesvol ondernemen met respect naar de maatschappij en het milieu als één van onze belangrijkste doelstellingen.

MVO

Wanneer je te gast bent bij een Aristo meeting center, kun je het Green Key Gold certificaat zien hangen. Dat wil zeggen dat we het hoogst haalbare certificaat van Green Key hebben. Je kunt in de wandelgangen al zien waarin wij duurzaam zijn, denk daarbij aan de dubbele prullenbakken, waarbij restafval en papier gescheiden wordt. Op de etages die niet in gebruik zijn, zetten we de verlichting uit. We hanteren sensoren bij de wasbak kranen, bij de toiletten en bij 2 van de 4 vestigingen hanteren we duurzame dubbele spoelknoppen. We werken veelal met biologische producten voor onze lunch en diner en hebben we biologische huiswijnen en sappen.

Aristo levert op verschillende manieren een bijdrage aan de maatschappij. Jaarlijks doen we mee aan NL Doet en verrichten we vrijwilligerswerk. Ook werken we samen met JINC, zij strijden samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Wij bieden de kinderen bliksemstages aan, waarbij zij een korte impressie krijgen van hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat.

Wat betekent het voor jou dat alle 4 de locaties het GOUDEN keurmerk hebben?

Daar ben ik uiteraard erg trots op en het is vooral de kunst om deze te behouden, aangezien de maatregelen steeds aangescherpt worden per jaar, wat ook goed is voor de maatschappij, uiteraard!

Jij begeleidt ook de stagiaires van Aristo Eindhoven? Hoe gaat dit in zijn werk?

Ik haal voldoening uit het coachen en motiveren van onze stagiaires. Waar ik echt een goed gevoel van krijg is wanneer hetgeen ik ze heb bijgebracht ook bij hen thuis, dus in hun gezin, doorwerkt. Dat heb ik eens gehad, dat een moeder van een stagiaire me opbelde om me te bedanken voor het feit dat haar hun dochter nu ook thuis een stuk opgeruimder was en niet meer meteen tegengas gaf bij een verzoek vanuit moeders kant. Daar doe je het toch voor?

Welke ervaring is je tot de dag van vandaag bij gebleven? 

Vijf jaar geleden hebben we met ons team vrijwilligerswerk gedaan voor NL Doet bij een verzorgingstehuis in Eindhoven. We hebben die dag de bewoners van het tehuis een leuke onbezorgde middag georganiseerd met allerlei activiteiten en muziek. Toen realiseerde ik me aan het einde van die middag hoe eenzaam sommige bewoners waren. Sommige hebben geen nabestaanden, geen echtgenoot, of hebben andere traumatische ervaringen meegemaakt.

Ze bedankten ons met tranen in hen ogen voor de fantastische middag en dat greep me enorm aan. Het feit dat jij door zo’n kleine moeite zoveel kunt betekenen voor mensen in de maatschappij! Dat zouden veel meer mensen moeten doen.

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!