De Samsung Flip: veel meer dan een digitaal whiteboard

Bas Lancee op 7 juli, 2022

Een Samsung Flip is meer dan een digibord, digitaal whiteboard of flipover. Het is namelijk alles-in-een én meer. Je kunt de Samsung Flip gebruiken tijdens een vergadering, training of brainstormsessie. Maar welke functies zijn nu echt handig om te gebruiken en hoe start je het digitale whiteboard?

Het starten van een Samsung Flip


We beginnen met de basics. Hoe zet je een Samsung Flip aan? Dit is simpel, wanneer je in de buurt komt van het bord of met de pen het scherm aanraakt springt het digitale whiteboard automatisch aan. Daarna kun je kiezen of je het beeld horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Draai het bord in een beweging naar de gewenste stand.

De Samsung Flip pen werkt automatisch op je presentatie, documenten, je kunt er ook voor kiezen om de schetsfunctie van de Flip te gebruiken. De pen werkt zoals een echte pen; hoe harder je drukt, hoe dikker de lijn. Een van de grootste pre’s van een Samsung Flip is dat hij op wieltjes staat. Je kunt makkelijk met het bord door de zaal, waardoor de meeting veel dynamischer wordt. Check dit filmpje voor nog meer ins- en outs.

Easy notuleren, digitaliseren, delen en archiveren

Doordat je op de Samsung Flip gemakkelijk kan schrijven, tekenen of eventueel wissen wordt het hele denkproces van een meeting in kaart gebracht. Ondersteun eventuele discussies door de voor- en tegenargumenten overzichtelijk te maken. Bovendien ben je direct aan het notuleren op het digitale whiteboard. Na de meeting verstuur je met één druk op de knop de digitale notulen of brainstormsheets naar e-mailadressen, een Google Drive of naar een NFC-device. Het delen van notulen was nog nooit zo makkelijk!

Meerdere presentaties?

Organiseer je een meeting waar de deelnemers een korte presentatie willen geven? Je kent het wel, de een heeft een VGA-aansluiting, de ander HDMI en dan komt er ook nog iemand met een MacBook binnen. Of je bent voorafgaand aan de meeting alle presentaties aan het verzamelen via de mail, niet erg efficiënt!

De Samsung Flip lost dit probleem op! Je kunt op het digitale whiteboard draadloos inhoud delen via NFC of screen mirroring. Zo heb je in 3 seconden je presentatie op het scherm én kun je direct realtime aanpassingen en opmerkingen noteren. Een productievere meeting zonder technisch ongemak. Wil je toch een presentatie met een USB-/HDMI-kabel aansluiten? Geen probleem, deze poorten zijn ook aanwezig.

Samenwerken op de Flip

Stel, je bent met een grote groep en hebt een creatieve brainstormsessie. Iedereen heeft ideeën en wil deze graag noteren op het bord. In plaats van een notulist te hebben kun je door het Samsung Flip-scherm te synchroniseren naar een laptop, tablet of telefoon tegelijkertijd werken (tekenen, typen etc.) op een scherm. Oftewel realtime bewerken! Iedereen ziet meteen van elkaar wat ze opschrijven. Effectief vergaderen noemen we dat!

Geen technisch expert?

Als je een Samsung Flip tijdens jouw meeting wilt gebruiken maar nog niet thuis bent in deze nieuwe technologie, is het verstandig om de externe meetinglocatie om technische hulp te vragen. Vaak kunnen zij jou door middel van een korte uitleg op weg helpen met het digitale whiteboard. Ook bij onze meeting centers beschikken wij over Samsung Flip-borden en uit ervaring weten we dat nieuwe technologie soms beangstigend kan zijn. Daarom helpen wij graag met de eerste kennismaking met dit ultieme digitale whiteboard. Zo tillen wij samen jouw meeting of training naar een nog hoger level!

Wist je dat Aristo ook andere handige technologische toepassingen heeft zoals Learn Anywhere? Dé oplossing voor de opleidingen en trainingen van nu!

 

Effectief vergaderen en brainstormen bij Aristo

Ben je overtuigd van de mogelijkheden van het digitale whiteboard? En wil je de voordelen van de Samsung Flip graag zelf ervaren? Boek dan een vergader- of brainstormruimte bij Aristo Amsterdam of Aristo Utrecht Lunetten. De koffie staat voor je klaar!

Check beschikbaarheid

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!