Hoe gebruik je het digitale whiteboard: Samsung Flip

Bas Lancee op 5 december, 2019

Een Samsung Flip is meer dan een digibord, whiteboard of flipover. Het is namelijk alles in een én meer. Je kunt de Samsung Flip gebruiken tijdens een vergadering, training of brainstormsessie. Maar welke functies zijn nu echt handig om te gebruiken? Nog belangrijker, hoe start je de Flip? 

Het starten van een Samsung Flip

We beginnen met de basics. Hoe zet je een Samsung Flip aan? Dit is simpel, wanneer je in de buurt komt van het bord of met de pen het scherm aanraakt springt de Flip automatisch aan. Daarna kun je kiezen of je het beeld horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Draai het bord in een beweging naar de gewenste stand. De Samsung Flip pen werkt automatisch op je presentatie, documenten, je kunt er ook voor kiezen om de schetsfunctie van de Flip te gebruiken. De pen werkt zoals een echte pen; hoe harder je drukt hoe dikker de lijn. Een van de grootste pre’s van een Samsung Flip is, dat hij op wieltjes staat. Je kunt makkelijk met het bord door de zaal waardoor de meeting veel dynamischer wordt. Check dit filmpje voor nog meer ins- en outs. 

Easy notuleren, digitaliseren, delen en archiveren

Doordat je op de Samsung Flip gemakkelijk kan schrijven, tekenen of eventueel wissen wordt het hele denkproces van een meeting in kaart gebracht. Ondersteun eventuele discussies door je voor- en tegenargumenten overzichtelijk te maken. Bovendien ben je doordat je de Flip gebruikt direct aan het notuleren. Na de meeting kun je met 1 druk op de knop de notulen of brainstormsheets versturen naar e-mailadressen, een Google Drive of naar een NFC device. Het delen van notulen was nog nooit zo makkelijk.

Meerdere presentaties?

Heb je een meeting waar de deelnemers een korte presentatie willen geven? Je kent het wel; de een heeft een VGA-aansluiting, de ander HDMI en dan komt er ook nog iemand met een Macbook binnen. Of je bent voorafgaand aan de meeting alle presentaties aan het verzamelen via de mail, niet erg productief! De Samsung Flip lost dit probleem op! Je kunt op de Flip draadloos via NFC of screen mirroring inhoud delen. Zo heb je in 3 seconde je presentatie op het scherm én kun je direct real-time aanpassingen/opmerkingen noteren. Een productievere meeting zonder technisch ongemak. Wil je toch een presentatie met een USB/HDMI kabel aansluiten? Geen paniek, deze poorten zijn ook aanwezig.

Samenwerken op de Flip

Stel je bent met een grote groep en hebt een creatieve brainstormsessie. Iedereen heeft ideeën en wil deze graag noteren op het bord. In plaats van een notulist te hebben kun je door het Samsung Flip scherm te synchroniseren naar een laptop, tablet of telefoon tegelijkertijd werken (tekenen, typen etc.) op een scherm. Oftewel real-time bewerken, iedereen ziet meteen van elkaar wat ze opschrijven. Effectief vergaderen noemen we dat! 

Geen techniek expert?

Wanneer je een Samsung Flip tijdens jouw meeting wilt gebruiken maar nog niet thuis bent in deze nieuwe technologie, is het verstandig om aan de externe locatie technische hulp te vragen. Vaak kunnen zij door middel van een korte uitleg je op weg helpen met de Samsung Flip. Ook bij onze meeting centers beschikken wij over  Samsung Flip borden, uit ervaring weten we dat nieuwe technologie soms beangstigend kan zijn. Daarom helpen wij graag met de eerste kennismaking met de Samsung Flip. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de Samsung Flip jouw meeting of training naar een hoger level kan tillen. 

De Samsung Flip gebruiken bij de volgende meeting? 

Ben je overtuigd? Of wil je meer weten over het gebruik van de Samsung Flip? Bekijk hier de combinatiemogelijkheden van jouw meeting en de Samsung Flip in Amsterdam. We helpen je graag op weg. 

Have a wise day! 

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!