5 Redenen om te vergaderen op locatie

Dinnemarie Dresen op 18 januari, 2023

Herken je het moment dat je weer in dezelfde vergaderruimte zit en je afvraagt of dit wel de meest effectieve of inspirerende vergaderlocatie is? Is het een fijne vergaderruimte met comfortabel meubilair, lekker klimaat en een goed werkende beamer? Staat het water voor je klaar of moet je je eigen drankjes meebrengen? Ben jij degene die binnenkort zegt: ‘Zullen we eens vergaderen op locatie?’ Wij geven je 5 redenen om te vergaderen op locatie! 

#1 Meer inspiratie en creativiteit

Steeds maar weer diezelfde vergaderruimte op kantoor bevordert niet echt je creativiteit. Naar verloop van tijd raak je zelfs inspiratieloos. Tijdens vergaderingen heb je juist inspiratie en creativiteit nodig voor het oplossen van onderwerpen. Een externe vergaderlocatie kan nét dat beetje extra inspiratie geven waardoor jij wél een oplossing weet te vinden voor bijvoorbeeld langlopende issues.

#2 Langere concentratieboog

Vaak worden vergaderingen op kantoor ‘even gauw tussendoor’ gedaan. Collega’s komen net achter hun bureau vandaan wanneer ze voor een vergadering aanschuiven. Ze zijn in hun hoofd nog volop bezig met werkzaamheden waar ze zojuist mee bezig waren en dingen die nog moeten gebeuren. De concentratie is dan natuurlijk niet optimaal tijdens een vergadering. Vergaderen op locatie zorgt ervoor dat je de dagelijkse (werk)sleur even achter je laat waardoor je je voor de volle 100% kunt concentreren op de meeting.

#3 Geen afleiding

Je zult het vast herkennen. Je bent net aan een vergadering begonnen en een collega klopt alweer aan de deur omdat hij/ zij even een vraagje of een telefoontje voor je heeft. Het zorgt allemaal voor veel afleiding waardoor je je minder goed kunt focussen op de inhoud van de vergadering. Door je als vergadergroep af te sluiten van het rumoer op de werkvloer en te vergaderen op locatie zul je véél minder snel afgeleid worden.

#4 Grotere urgentie

Een vergadering buiten kantoor benadrukt de urgentie ervan. De deelnemers zullen minder snel geneigd zijn de vergadering af te zeggen en komen met meer concentratie én motivatie binnen. En dit zorgt uiteraard voor een effectievere vergadering! 

#5 Volledige ontzorging

Zeker bij Aristo meeting center! Maak je niet langer druk over het aantal stoelen, de zaalopstelling, de werking van technologische hulpmiddelen, een gezonde en verantwoorde lunch en genoeg koffie en thee. Aristo meeting centers ontzorgt jou volledig, zodat jij alleen aan de inhoud van jouw meeting hoeft te denken. Aristo faciliteert en zorgt voor de rest.

Met meer dan 120 vergaderruimtes in Amsterdam, Utrecht CS, Utrecht Lunetten en Eindhoven hebben wij altijd een geschikte vergaderruimte te bieden. Bovendien kun je onze vergaderlocaties uitstekend bereiken met het openbaar vervoer of eigen vervoer.

Direct boeken

Picture of Dinnemarie Dresen

Dinnemarie Dresen

Dé meetingspecialist!