Vergaderen • 6 min leestijd

5 Redenen om te vergaderen op locatie

Dinnemarie Dresen op 22 januari, 2019

Herken je het moment dat je weer in dezelfde vergaderruimte zit en je afvraagt of dit wel de meest effectieve of inspirerende vergaderlocatie is? Is het een fijne vergaderruimte met comfortabel meubilair, lekker klimaat en een goed werkende beamer? Staat het water voor je klaar of moet je je eigen drankjes meebrengen?Ben jij degene die binnenkort zegt: ‘Zullen we eens vergaderen op locatie?’
Wij geven je 5 redenen om te vergaderen op locatie! 

#1 Meer inspiratie en creativiteit
Steeds maar weer diezelfde vergaderruimte op kantoor bevordert niet echt je creativiteit. Naar verloop van tijd raak je zelfs inspiratieloos. Tijdens vergaderingen heb je juist inspiratie en creativiteit nodig voor het oplossen van onderwerpen. Een externe vergaderlocatie kan nét dat beetje extra inspiratie geven waardoor jij wél een oplossing weet te vinden voor bijvoorbeeld langlopende issues.

#2 Langere concentratieboog
Vaak worden vergaderingen op kantoor ‘even gauw tussendoor’ gedaan. Collega’s komen net achter hun bureau vandaan wanneer ze voor een vergadering aanschuiven. Ze zijn in hun hoofd nog volop bezig met werkzaamheden waar ze zojuist mee bezig waren en dingen die nog moeten gebeuren. De concentratie is dan natuurlijk niet optimaal tijdens een vergadering. Een externe vergaderlocatie zorgt ervoor dat je de dagelijkse (werk)sleur even achter je laat waardoor je je voor de volle 100% kunt concentreren op de meeting.

Aristo Amsterdam

#3 Geen afleiding
Je zult het vast herkennen. Je bent net aan een vergadering begonnen en een collega klopt alweer aan de deur omdat hij/zij even een vraagje of een telefoontje voor je heeft. Het zorgt allemaal voor veel afleiding waardoor je je minder goed kunt focussen op de inhoud van de vergadering. Door je als vergadergroep af te sluiten van het rumoer op de werkvloer en op een externe locatie te vergaderen zul je véél minder snel afgeleid worden.

#4 Lijkt belangrijker
Een vergadering buiten kantoor benadrukt de urgentie ervan. De deelnemers zullen minder snel de vergadering afzeggen en komen met meer concentratie én motivatie binnen.

#5 Volledige ontzorging
Zeker bij Aristo meeting center! Maak je niet langer druk over het aantal stoelen, de werking van audiovisuele hulpmiddelen en genoeg koffie/thee. Aristo meeting centers ontzorgt jou volledig zodat jij alleen aan de inhoud van jouw meeting hoeft te denken. Team Aristo faciliteert en zorgt voor de rest.

Ben jij binnenkort degene die na een vergadering terug op kantoor komt met dé oplossing of nieuwe ideeën die je op kantoor nooit had bedacht?

Aristo meeting center helpt je hier graag bij! Met in totaal 120 vergaderruimtes in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven hebben wij altijd een geschikte vergaderruimte te bieden. Bovendien kun je onze vergaderlocaties eenvoudig bereiken met het OV of eigen vervoer.

Hulp nodig bij het organiseren van een vlekkeloze meeting? 

Contact meeting specialist

Picture of Dinnemarie Dresen

Dinnemarie Dresen

Dé meetingspecialist!