Wat zijn de 8 grootste misverstanden van de hybride bijeenkomst?

Ellen Hezemans op 28 januari, 2021

De hybride bijeenkomst is niet meer weg te denken sinds maart 2020. Het is dé gulden middenweg tussen fysiek meeten en online samenkomen. Zoals met alle nieuwe concepten, bestaan er ook een aantal misverstanden over de hybride bijeenkomst. In deze blog lees je de 8 grootste misverstanden van de hybride bijeenkomst.

1: Het is ingewikkeld

Ik hoor vaak het misverstand: ‘Een hybride bijeenkomst is ingewikkeld.’ Niets is minder waar! Een hybride bijeenkomst organiseer je op een externe meetinglocatie. Onze specialisten zorgen ervoor dat alles klaarstaat voor gebruik waardoor een hybride meeting écht plug & meet is. Je wordt volledig ontzorgt zoals je van ons gewend bent.

2: Hybride meeten beperkt je bijeenkomst mogelijkheden

Het verruimt juist jouw bijeenkomst mogelijkheden. Zonder de hybride bijeenkomst ben je gebonden aan online meeten. Vergaderen, trainen, meeten… Kortom: ‘wijzer worden van elkaar’ gaat ons het beste af tijdens een fysieke bijeenkomst. De hybride bijeenkomst is dé tool voor jouw fysiek-verantwoorde én geslaagde bijeenkomst.

3: De hybride bijeenkomst is gewoon hetzelfde als online meeten

Absoluut niet! De hybride bijeenkomst is zoveel meer! Een hybride bijeenkomst biedt een keuze aan je deelnemers: ‘Kom ik fysiek meeten of blijf ik liever thuis en neem ik online deel?’ Heb je meer deelnemers dan de maximale zaalcapaciteit in corona opstelling? Boek dan meerdere ruimtes waardoor je je deelnemers onderverdeeld per ruimte. Via de hybride techniek kan toch iedereen dezelfde bijeenkomst volgen.

4: Hybride meeten is niet efficiënt

Onderzoek toont aan dat een online bijeenkomst over het algemeen minder efficiënt is dan een fysieke bijeenkomst. Door de combinatie fysiek-online te gebruiken distantieer je je van de nadelen die een online meeting met zich meebrengt. De efficiëntie van je bijeenkomst vergroot waardoor je na afloopt kunt zeggen: ‘I had a wise day!’

5: Hybride bijeenkomsten zijn niet coronaproof

Hybride bijeenkomsten zijn juist coronaproof! Dit concept is zo populair geworden het afgelopen jaar omdat het mogelijkheden creëert op het gebied van fysiek meeten. Met de hybride bijeenkomst kun je weer fysiek samenkomen gecombineerd met online meeten. 

6: De hybride meeting beperkt je aantal deelnemers

Het voordeel van de hybride meeting is dat iedereen wie niet fysiek naar de locatie kan komen, de meeting online kan volgen. Een hybride bijeenkomst beperkt je dus niet in het aantal deelnemers. Sterker nog, heb je deelnemers uit verschillende windstreken? Huur dan gemakkelijk meerdere ruimtes tegelijk verspreid over onze vier locaties. De deelnemers volgen de hybride bijeenkomst dan vanuit een locatie naar keuze. 

7: Mijn deelnemers zitten niet op een fysiek-online bijeenkomst te wachten

Mensen verlangen naar sociaal contact. Je hoort iedereen erover, ze vinden het maar niks dat al het contact vandaag de dag via een online platform moet. Mensen zitten voornamelijk thuis en dat zit ze niet lekker. Het is een hele aanpassing. Ons sociaal leven omgooien in de strijd tegen het virus. Daarom is het fijn om verantwoord fysiek samenkomen mogelijk te maken.

8: Er is weinig info te vinden over hybride meeten

Ondertussen is het concept hybride meeten zo populair geworden dat er ook veel info over te vinden is! Ik heb alles wat je wilt weten over hybride meeten gebundeld in een gratis e-book: ‘Het nieuwe samenkomen, de hybride vergadering.’ Je kunt het nu downloaden.

Download EbookPicture of Ellen Hezemans

Ellen Hezemans

Dé marketing specialist!