4 redenen waarom buiten de deur vergaderen effectief is

Dinnemarie Dresen op 25 november, 2021

Extern vergaderen is nog steeds populair. Maar waarom verkiezen organisaties een externe vergaderlocatie boven hun eigen kantoor of vergaderruimte? Hieronder vind je de vier belangrijkste redenen waarom buiten de deur vergaderen effectief is! 

1: Een bron van inspiratie

Een andere omgeving dan je werkomgeving zorgt voor nieuwe inzichten. Nieuwe ideeën ontstaan nou eenmaal gemakkelijker op een andere locatie. Niet iedere vergadering is bedoeld om nieuwe ideeën te genereren. Organiseer je een brainstorm, een ideeënsessie of zijn nieuwe inzichten het doel? Dan komt een vergadering op een andere locatie perfect tot zijn recht!

2: Volledig ontzorgd

Nog een enorm voordeel van vergaderen op een andere locatie is dat je geen extra tijd kwijt bent aan voorbereidingen. Het enige waar jij en de deelnemers voor moeten zorgen is het op tijd aanwezig zijn. De locatie richt een zaal in, zorgt ervoor dat er verse koffie klaar staat, regelt een luxe lunch of een borrel. En gaat het om een hybride meeting (deels op locatie en deels online), dan heeft een vergaderlocatie alle apparatuur en know-how in huis om een hybride vergadering succesvol op te zetten. Kortom, je wordt volledig ontzorgd bij een vergadering op locatie!

3: Focus, aandacht en concentratie

Een van de belangrijkste aspecten van een effectieve vergadering is de focus van je deelnemers. Als je kiest voor een vergadering op locatie zal je concentratie automatisch hoger zijn dan op kantoor. Minder afleiding is meer focus. En een effectievere vergadering! Is de vergadering in hybride vorm (deels op locatie en deels online), dan kun je misschien nog wat extra concentratietips gebruiken. Lees ze in mijn blogartikel 5 concentratietips tijdens je hybride vergadering

4: De dagelijkse sleur

 Je kent het vast wel: het inspiratieloze moment aan het eind van de middag bij het koffiezetapparaat van je kantoor. Dit zal niet snel gebeuren op een externe locatie. Een vergadering op locatie biedt de mogelijkheid om even weg te zijn uit de ‘sleur van het werk’. Natuurlijk gaat de vergadering wel over het werk, maar de dagelijkse zaken van het werk zitten vele malen minder in je achterhoofd. En door je vergadering goed voor te bereiden, sluipt de sleur er sowieso wat minder snel in en is de kans op een productieve en energieke meeting een stuk groter! 

Laat je ontzorgen door Aristo meeting center

Ben je klaar voor nieuwe inzichten in je organisatie, wil je een out of the box brainstormsessie organiseren, even weg uit de dagelijkse kantoorsferen? Aristo meeting center heeft locaties in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Wij ontzorgen zodat jij en je deelnemers zich volledig kunnen focussen op de inhoud van de vergadering. Van een ruime keuze aan zalen met alle faciliteiten tot aan een uitgebreide luxe lunch en een Work & Play-ruimte om te ontspannen. Check direct de beschikbaarheid. Have a wise day!

Check direct de beschikbaarheid

Picture of Dinnemarie Dresen

Dinnemarie Dresen

Dé meetingspecialist!