4 tips voor het vinden van de perfecte trainingslocatie

Bas Lancee op 10 maart, 2022

Het brengt heel wat geregel met zich mee om een geschikte trainingslocatie te vinden. De basiselementen ken je ongetwijfeld, maar hoe zit het met de details? In deze blog lees je 4 tips die jou 100%helpen bij het vinden van die perfecte trainingslocatie.

1: Meer focus met natuurlijk daglicht

Ieder mens heeft daglicht nodig. Een ruimte met onvoldoende daglicht zorgt voor de aanmaak van melatonine. Hierdoor voel je je slaperig en kun je moeilijker focussen. Kies dus voor een trainingslocatie waarvan de ruimtes natuurlijk daglicht hebben, dan weet je zeker dat alle deelnemers een optimale concentratie hebben. Een locatie  kan beschikken over speciale daglichtlampen. Dit is buiten ‘echt’ daglicht het beste kunstlicht dat je kunt hebben.

Benieuwd naar extra tips om de concentratie van de deelnemers te vergroten? Je leest er alles over in de blog: Vergroot de aandachtsspanne tijdens je training.

2: De ideale trainingsruimte

Zorg ervoor dat de trainingsruimte op de externe locatie aansluit bij het doel van de training. Zijn de ruimtes groot genoeg zodat iedereen comfortabel kan zitten? Welke zaalopstelling wil je? Past dit wel in de zaal? Heb je ook nog plek nodig voor break-out sessies?

Het fijnste is om direct te schakelen met een professional van de trainingslocatie. Vaak kan een trainingsspecialist je een passend advies geven. Je training heeft minder betrokkenheid en effect als de opstelling niet matcht met het doel. Wil je alvast meer weten over welke opstelling het juiste effect heeft op jouw training? Download dan het whitepaper over trainingsopstellingen.

3: Eat, drink & learn

Niets is fijner dan een kop koffie in de pauze met een kleine versnapering. En een uitgebreide lunch om het buikje weer helemaal te vullen. De pauze dient om even te ontladen en alle informatie en prikkels te laten landen. Gun de deelnemers dit moment. Tegenwoordig is het van belang dat je met eventuele dieetwensen rekening houdt. Vegetarisch en vegan wordt steeds vaker een vereiste. Zeker als je bij een organisatie werkt die de natuur en het milieu hoog in het vaandel hebben staan. Bekijk daarom op voorhand wat de eet- en drinkmogelijkheden zijn en laat je adviseren door een specialist op de trainingslocatie.

4: Magie met technologie

Heb je het ook wel eens meegemaakt? Dat de trainer aankomt op de externe locatie en eerst een half uur aan het worstelen is om zijn presentatie op de wand te projecteren. Zonde van de tijd! Informeer dus altijd naar de technische voorzieningen op de trainingslocatie. Zo weet je van tevoren wat wel en niet kan. Misschien is er wel een voorziening die nieuw is voor jou en die jouw training een stuk effectiever of efficiënter maakt; maak hier gebruik van! Denk bijvoorbeeld aan een hybride training met Learn Anywhere. Zorg wel voor een plan B mocht het op het moment suprême niet lukken.

Met deze 4 tips ben je ongetwijfeld weer iets wijzer geworden. Naast deze tips heb je nog enkele aspecten waar je rekening mee moet houden om de juiste  trainingslocatie te vinden. Met het Ebook - De perfecte trainingslocatie kom je erachter wat echt belangrijk is voor jouw training én waar de externe trainingslocatie aan moet voldoen.

Download het Ebook

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!