Ontdek de voordelen van een coronaproof flexwerkplek

Dinnemarie Dresen op 27 augustus, 2020

Het advies van het kabinet blijft voorlopig; ‘Werk zoveel mogelijk thuis’. Toch verlangt iedereen langzamerhand weer naar kantoor. Indien je op kantoor wil werken zijn fysieke maatregelen vaak noodzakelijk, hier zit je baas in deze drukke tijd niet op te wachten. Deze periode vraagt dan ook om flexibiliteit. Een flexibele werkhouding, een flexibel takenpakket en flexibele werkplekken. Bij Aristo meeting center hebben wij coronaproof flexwerkplekken. Je bent veilig en van alle gemakken voorzien, een win-win situatie. 

Oplossing te weinig kantoorruimte

Anderhalve meter afstand houden is verplicht, ook in de kantoorpanden. De oplossing voor te weinig kantoorruimte zijn flexwerkplekken. Op deze manier hoeft de werkgever niet te investeren in nieuwe werkplekken, een werklaptop is in principe voldoende om overal aan de slag te kunnen. Er is inmiddels ook een breed scala aan communicatiemiddelen beschikbaar, je kunt elkaar videobellen en blijft zo als team constant met elkaar verbonden. Een voordeel om coronaproof flexwerken te introduceren binnen jouw organisatie. 

Creativiteit stimulans

Door flexwerkplekken kom je op nieuwe, inspirerende plekken, een nieuwe omgeving zorgt voor meer creativiteit. Door het flexwerken wordt je aangemoedigd om ‘buiten de kaders te denken’, je wordt automatisch innovatiever. Werken op een andere manier, in een andere setting is verfrissend voor iedere organisatie. 

Flexibel

Met flexibel werken heb je als werknemer het gevoel dat de organisatie je vertrouwt. Waarom? Simpelweg beslissen de medewerkers zelf wanneer en waar ze werken. Stel je voor dat je iedere donderdag na je werk moet haasten om op tijd te zijn bij je sportvereniging. Herkenbaar?! Als je flexibel je werktijd en plek mag uitkiezen kun je vroeger beginnen en bijvoorbeeld dichterbij je sportvereniging gaan werken. Dit soort zaken vervullen primaire wensen van een medewerker en geeft motivatie om langer trouw te blijven aan het bedrijf. 

Lager ziekteverzuim

Flexwerkers zijn minder vaak ziek. Of dit komt omdat ze minder contact hebben met anderen, of dat ze na een dag flexwerken meer energie hebben. Het zal beide invloed uitoefenen op een lager ziekteverzuim. Werknemers die een dagje per week op een andere locatie werken zijn vaker tevredener over hun baan en ervaren minder stress. Persoonlijk denk ik dat de stressloze werkdagen het meeste invloed hebben op het ziekteverzuim.  

Een veilige flexwerkplek! 

De flexwerkplek in het cafeetje om de hoek, de bibliotheek of de lokale meetinghub zijn in deze vreemde tijden niet meer vanzelfsprekend. Iedereen is op zoek naar een veilige flexwerkplek. Met een veilige werkplek bedoel ik uitstekende hygiëne, de 1,5 meter wordt in acht genomen en desinfectiemiddel is overal te vinden.

Ben je op zoek naar een veilige en inspirerende flexwerkplek?
Check direct de beschikbaarheidTijdens het flexwerken zorgen we dat het je aan niks ontbreekt. Onbeperkt vers gemalen koffie, een uitgebreid lunchbuffet en een veilige coronaproof omgeving.

Picture of Dinnemarie Dresen

Dinnemarie Dresen

Dé meetingspecialist!