Flexwerken: 5 ingrediënten voor de ideale locatie

Bas Lancee op 30 september, 2021

Flexwerken, het wordt steeds populairder. Flexwerken op een externe locatie is erg handig als thuiswerken op bepaalde dagen niet mogelijk is of als je wilt samenwerken met zakenrelaties. En niet te vergeten als je ongestoord aan een opdracht wilt werken in een inspirerende omgeving. Of je nu wil dat de creativiteit meer stroomt of juist productiever wilt zijn, flexwerken op een externe locatie helpt je hierbij. Hoe weet je nu waar je op moet letten bij het kiezen van een flexwerklocatie? Ik geef je 5 ingrediënten voor de ideale locatie om te flexwerken!

# 1: kies de plek waar jij je fijn voelt

Ik begin meteen met het belangrijkste ingrediënt: zorg ervoor dat je een plek uitkiest waar jij je thuis voelt. Voel je je goed, dan kom je tot de beste output. Als je de eerste stap in een locatie zet, voel je vaak al wel of je je op jouw gemak voelt. Waar dit gevoel vandaan komt, is vooral een kwestie van de juiste vibe. Voor de één heeft dit te maken met bijvoorbeeld de stijl van de inrichting en voor de ander is de openheid van de hostesses bepalend of de temperatuur en de lichtinval. Des te belangrijker dus goed op je gevoel af te gaan als je de foto’s van de locatie bekijkt, de locatie belt voor informatie of nog beter: als je die eerste stap binnen zet.

“Als je de eerste stap in een locatie zet, voel je vaak al wel of je je op jouw gemak voelt.”

# 2: jouw doel om te flexwerken

Wil je ongestoord en geconcentreerd kunnen werken? Wil je een maximaal aantal creatieve ideeën genereren met je collega’s? Wil je in contact komen met andere professionals? Wil je zakenrelaties ontvangen? Dan is het wel handig als de locatie daarop is ingericht. Dat je een potje kunt tafeltennissen als je creatief vastgelopen bent. Dat je snel en makkelijk een kleine vergaderzaal bij kunt boeken als je zakenrelaties wil ontvangen. Dat de locatie groot genoeg is om af te kunnen wisselen in werkplek, van drukke groepstafels en brainstorming area’s tot meer afgezonderde werkcoupés. Kortom: een ruimtelijke locatie met flexibele mogelijkheden! Ben je al bekend met flexwerken bij Aristo meeting center? Loop gerust een keertje binnen en ontdek de mogelijkheden.

# 3: behulpzame en vriendelijke hostessen

Meteen een warme en vriendelijke begroeting als je binnenkomt. Na je eerste kopje koffie vragen of alles naar wens is en of je nog iets nodig hebt. Extra hulp als je er even niet uitkomt met de techniek. Het maakt een wereld van verschil! Je voelt je welkom, kunt je volledig concentreren op datgene waar je voor gekomen bent en gaat weer met een goed gevoel naar huis. Klantvriendelijkheid is niet altijd vanzelfsprekend, dus om het echt te ervaren is mijn tip om een keer proef te draaien bij een locatie. Of bel eerst naar de locatie om te informeren naar de mogelijkheden van flexwerken, zodat je ervaart hoe vriendelijk je wordt behandeld aan de telefoon. Op MeetingReview kun je ook checken hoe anderen de dienstverlening van een locatie beoordelen. Zo worden de Aristo-locaties op MeetingReview beoordeeld met minstens een 8,6.

# 4: uitgebreide en kwalitatieve catering

Niks zo fijn als je volop keuze hebt in koffie, thee en fris om zo geconcentreerd te kunnen blijven werken. Sommige locaties vragen je de dranken apart af te rekenen, maar bij Aristo zijn versgemalen koffie, thee, gekoeld water en koekjes- en snoepjeslekkernij inbegrepen in het flexwerkarrangement

En dan, na een halve dag hard werken hunkeren je brein en je lijf naar een verse en gezonde lunch. Even een moment van rust waarbij je uit kunt zoomen en tot jezelf kunt komen om daarna weer fris verder te kunnen met je werk. Ga je liever naar buiten tijdens je lunchpauze? Voor een frisse neus of een gezonde wandeling, met Aris-To-Go kan dit! Je krijgt een rijkgevulde lunch box én een uitgestippelde wandelroute. Lekker en gezond!

# 5: duurzaamheid als speerpunt

Kies je ervoor om te flexwerken op een locatie die actief bezig is met een duurzaamheidsbeleid, dan draag je daarmee ook een steentje bij aan de maatschappij. Hoe wordt er bijvoorbeeld omgegaan met energie en water, het scheiden van afval en het recyclen van materialen? En worden er milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt? Allemaal zaken om op te letten om de aarde een handje te helpen.

Hoe weet je nu of een flexwerklocatie gericht is op duurzaamheid? Je herkent ze aan het Green Key-keurmerk, hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Je kunt hierop letten bij het maken van je reservering. Een groenere toekomst begint bij jezelf!

Hopelijk weet je nu waar je op moet letten als je wilt gaan flexwerken! Aristo heeft volledig uitgeruste flexwerkplekken die van alle gemakken voorzien zijn. Van razendsnelle wifi tot versgemalen koffie, dagverse catering, een Work & Play-ruimte en en verschillende brainstorming area’s. Bekijk hieronder snel de mogelijkheden!

Bekijk onze flexwerkplekken

 

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!