De ideale vergaderlocatie in Eindhoven inclusief lunch en activiteit

Dinnemarie Dresen op 1 juni, 2023

Vergaderen in het bruisende centrum van Eindhoven? Dan zijn er talloze opties om uit te kiezen. Maar onthoud dat niet elke locatie geschikt is voor ieder type vergadering. Zeker niet als je de vergadering wilt afsluiten met een uitgebreide lunch en leuke middag- of avondactiviteit. In dit artikel laat ik je kennismaken met de voordelen van een goede vergaderlocatie, de factoren om te overwegen bij het kiezen van een locatie, de lunchopties en de leuke activiteiten die je na jouw vergadering in Eindhoven kunt ondernemen.

Voordelen van een goede vergaderlocatie 

Een goede vergaderlocatie maakt het verschil tussen een productieve bijeenkomst en een verspilling van tijd en geld. Welke pluspunten biedt nu een goede vergaderlocatie: 

  • Een geschikte locatie biedt niet alleen de juiste sfeer en faciliteiten, maar bevordert ook de creativiteit en samenwerking.
  • Ze verhoogt de productiviteit door het verminderen van afleidingen en het bieden van rustige ruimtes.
  • Ze zorgt voor een professionele uitstraling en maakt indruk op jouw gasten of klanten.
  • Bovendien helpt het weg zijn van de kantooromgeving bij het verbeteren van de concentratie en het verminderen van stress. 

Brochure Aristo - Vergaderlocatie in Eindhoven inclusief lunch
Factoren bij het kiezen van een locatie 

Om de juiste vergaderlocatie in Eindhoven - inclusief lunch en activiteit - te vinden, zijn er verschillende factoren om te overwegen. Ten eerste is de grootte van de ruimte belangrijk. De ruimte moet groot genoeg zijn om jouw deelnemers comfortabel te huisvesten en om de juiste sfeer te creëren. Daarnaast is het van belang om te overwegen of de ruimte de nodige faciliteiten biedt, zoals audiovisuele apparatuur, goede wifi en catering. 

Een andere essentiële factor is de ligging van de locatie. Kies een locatie die gemakkelijk te bereiken is voor jouw deelnemers, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Check ook of er voldoende parkeergelegenheid is voor degenen die met de auto komen. Wel zo handig! 

Tot slot dien je natuurlijk rekening te houden met het budget. Vergaderlocaties variëren sterk in prijs, afhankelijk van de grootte van de ruimte, de locatie en de faciliteiten die worden aangeboden. Bepaal een realistische budget en zoek naar opties die binnen de financiële middelen passen. 

Lunchopties voor vergaderingen in Eindhoven 

Een vergadering kan lang duren en zorgt in veel gevallen voor een knorrende maag. Onderzoek daarom welke lunchopties er beschikbaar zijn als je jouw vergaderlocatie kiest. In Eindhoven zijn er tal van opties voor de lunch, van eenvoudige broodjeszaken tot chique restaurants of de vergaderlocatie zelf. 

Ben je op zoek naar een meer informele lunch, dan zijn er tal van cafés en broodjeszaken in het centrum van Eindhoven die heerlijke belegde broodjes, salades en soepen bieden. Voor een meer formele lunch zijn er tal van restaurants in de stad die een breed scala aan gerechten serveren, van Nederlandse gerechten tot internationale keukens zoals Italiaans, Japans en Indiaas. 

Bij sommige vergaderlocaties zoals Aristo Eindhoven is de lunch inbegrepen in verschillende arrangementen. Ideaal als je jouw vergadering op één locatie wilt houden en niet wil dat deelnemers tijd verspillen aan het reizen naar een andere locatie voor de lunch. Controleer bij het kiezen van een vergaderlocatie of de lunch inbegrepen is en of de aangeboden lunch past bij de dieetwensen van jouw deelnemers. 

Leuke activiteiten voor na de vergadering 

Eindhoven heeft veel te bieden naast een variatie aan vergaderlocaties en lunchopties. Na je bijeenkomst kun je genieten van een breed scala aan activiteiten, van culturele bezienswaardigheden tot winkelen en uitgaan. Kies een activiteit die eventueel past bij het thema van de vergadering of de samenstelling van de deelnemers. 

Als je geïnteresseerd bent in kunst en design, is het een leuk idee om een bezoek te brengen aan het Van Abbemuseum, een van de toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst in Europa. Voor een meer interactieve ervaring ga je naar het Philips Museum, waar je de geschiedenis van het iconische bedrijf kunt ontdekken. 

Zoek je een activiteit die meer gericht is op teambuilding? Dan is een Escape Room een uitgelezen kans, omdat het teamwork, communicatie, probleemoplossend vermogen en creativiteit vereist. Door samen te werken en elkaar te ondersteunen bij het oplossen van de puzzels, leer je elkaars sterke punten kennen en ontdek je hoe je het beste kunt samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Het deelnemen aan Escape Room kan op verschillende plekken in Eindhoven, dus keuze genoeg! 

Of wat dacht je van een cocktailworkshop? Plezier, interactiviteit en teambuilding zorgen hierbij voor de juiste mix voor een geslaagd uitje. Maak je eigen Mojito of Pina Colada onder begeleiding van een professionele bartender. Gegarandeerd een leuke activiteit die smaakt naar meer! 

Ook voor een avondje uit, heeft Eindhoven tal van opties. Er zijn vele bars en clubs in het centrum van de stad waar je onder het genot van een drankje en muziek veel plezier kunt beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Bobby’s Bar op de Kleine Berg, de perfecte bar om te genieten van de beste cocktails en gin & tonics. 

Voor een meer culturele ervaring breng je een bezoek aan het Parktheater, een van de grootste theaters van Nederland dat allerlei optredens en evenementen organiseert, van toneelstukken tot concerten. 

LEESTIP: Er is één belangrijke regel als je het vergaderen combineert met een activiteit; de activiteit moet van toevoegde waarde zijn! In het blogartikel 4 tips om het vergaderen te combineren met een activiteit lees je waar je op moet letten als je een activiteit combineert met je vergadering.

 
Vergaderen met verse lunch bij Aristo Eindhoven

Gelukkig mogelijkheden genoeg in Eindhoven om de ideale vergaderlocatie inclusief lunch én activiteit te vinden! Heb je ook al eens gedacht aan de vergaderlocatie Aristo Eindhoven? Aristo meeting center Eindhoven is een plezierige en comfortabele vergader- en trainingslocatie die perfect bereikbaar is, gevestigd midden in het centrum van Eindhoven, en verse catering biedt uit eigen keuken. Nieuwsgierig geworden wat Aristo nog meer in huis heeft? Download dan de uitgebreide brochure.

Download de gratis brochure

Picture of Dinnemarie Dresen

Dinnemarie Dresen

Dé meetingspecialist!