Een heidag organiseren: 6 waardevolle tips

Rolf Alberts op 1 mei, 2023

Meetings heb je in allerlei soorten, zo ook een heisessie. Een heisessie of heidag is een bijeenkomst buiten je gebruikelijke werkomgeving waar je in alle rust met collega’s kunt overleggen en brainstormen. Je trekt er één hele dag op uit om samen nieuwe plannen te bedenken, oplossingen te verzinnen voor lastige issues of een heldere missie en visie uit te stippelen. Ik deel graag 6 waardevolle tips met je om de perfecte heidag te organiseren!

Tip #1: start de heisessie met een positieve vibe!   

Een zogeheten ‘energizer’ werkt perfect. Energizers zijn oefeningen waar je energie van krijgt en bevatten vaak een fysiek element. Met een spelvorm komen je collega’s letterlijk in beweging, waardoor ze sneller gefocust zijn voor de heisessie. Heb je inspiratie nodig voor een goede energizer, lees dan ons blogartikel 5 originele manieren voor een meeting kick-off.

 Tip #2: stel een heldere agenda op 

Een heldere agenda brengt structuur in je heisessie. En net zo belangrijk: maak deze agenda zichtbaar voor iedere aanwezige. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en wat ze kunnen verwachten. 

Tip #3: zorg voor zo min mogelijk afleiding

Begin de heidag met de vraag aan alle deelnemers of ze alle smartphones, tablets en laptops op stil kunnen zetten. Je heidag organiseren op een externe locatie helpt ook enorm om niet verleid te worden door allerlei afleiding en de waan van de dag. Zo kan iedereen zijn of haar concentratie erbij houden en komen de beste ideeën naar boven! 

CTA-banner  Rondleiding aanvragen

Tip #4: las voldoende pauzemomenten in

Tijdens pauzes kun je oplossingen, ideeën of discussies overdenken om daarna wellicht een nóg beter idee te kunnen inbrengen. Maar nog belangrijker is het om lekker te bewegen tijdens de pauze. Zo kan een wandeling met je collega’s erg inspirerend werken! Wist je dat we bij Aristo meeting center het bijzondere concept ArisTo Go hebben bedacht? In je pauze krijg je een gezonde lunchtas mee, waarna je een uitgestippelde route kunt bewandelen in de omgeving. Heerlijk ontspannend!

Aristo's lunchbuffet, Heerlijk en gezond!

Tip #5: evalueer met enige regelmaat

Tijdens een korte evaluatie check je of iedereen zijn of haar ei kwijt kan in een heisessie. Voelt iedereen zich gehoord? Zit iemand iets dwars? Heeft iedereen nog hetzelfde einddoel helder? Kortom, breng dingen ter sprake met een korte terugblik. 

Tip #6: combineer de heidag met een leuke activiteit

Door een leuke activiteit toe te voegen aan de heidag, creëer je niet alleen een leuke en ontspannen sfeer, maar stimuleer je ook de creativiteit en samenwerking van het team. Het is een geweldige manier om de teamgeest te versterken en het team te motiveren om zich volledig in te zetten voor het behalen van de gestelde doelen. De activiteit kan variëren van een sportieve activiteit zoals een outdoor challenge of een spel zoals een escape room tot een creatieve workshop zoals schilderen of koken. Het belangrijkste is dat de activiteit past bij de doelstellingen van de heisessie en dat het team er enthousiast over is. 

Een inspirerende heidag bij Aristo meeting center

Het grootste verschil tussen een heidag en een vergadering is de locatie. Een heisessie moet inspirerend werken en daar biedt Aristo meeting center je alle ruimte voor! Onze meeting centers in AmsterdamEindhovenUtrecht CS en Utrecht Lunetten zijn uitstekend bereikbaar met zowel het OV als de auto. Door de volledige ontzorging van het Aristo-team kan iedere deelnemer zich voor de volle 100% focussen op de inhoud van de heidag.

Vraag een vrijblijvende rondleiding aan

Picture of Rolf Alberts

Rolf Alberts

Dé conferentiespecialist!