Flexwerken • 7 min leestijd

Flexwerken is hét Nieuwe Werken

Bas Lancee op 28 november, 2018

Flexwerken is dé nieuwe manier van werken en razend populair. Flexwerkplekken schieten als paddenstoelen uit de grond, zo ook bij Aristo met locaties in AmsterdamUtrecht en Eindhoven. Tegenwoordig is één op de vijf mensen een flexwerker. Maar waarom kent flexwerken zo’n sterke opmars en wat zijn de voordelen voor zowel werkgevers als werknemers? Wij vertellen het je graag!

Wanneer je flexwerkt verricht je dezelfde hoeveel werk, maar dan op een veel persoonlijkere manier waardoor je gemotiveerd en gefocust blijft om te werken.

Kies je eigen werkplek waar jij je fijn voelt
Dankzij alle technologische ontwikkelingen zijn we niet langer perse gebonden aan een vaste werkplek. We hebben geen vaste computer en telefoon meer die verbonden zijn aan allerlei snoeren op kantoor, maar een laptop die we overal mee naartoe kunnen nemen en een smartphone waarmee we altijd in contact kunnen blijven met anderen. Tegenwoordig is het mogelijk om in de cloud te werken, zodat je altijd je documenten bij de hand hebt. Je sluit jouw apparaten aan op het open WiFi-netwerk van een flexwerkplek en voilà je kunt werken!

Bepaal je eigen werktijden
Als flexwerker heb je meer vrijheid om je eigen werktijden in te delen. Je werkt op momenten die jou goed uitkomen. ’s Ochtends je kinderen eerst op school afzetten? Dan begin je gewoon wat later. Moet je op tijd sporten? Dan stop je gewoon eerder. Zolang je jouw werkzaamheden afkrijgt, heb je de vrijheid om je eigen werkweek in te delen. Op deze manier heb je een beter balans tussen werk en jouw privéleven, waardoor je uiteindelijk gelukkiger wordt.

Véél productiever bezig
Het is wetenschappelijk bewezen dat flexwerkers veel productiever zijn dan werknemers met een vaste werkplek. De productiviteit gaat omhoog doordat je veel minder wordt afgeleid door collega’s en je sneller in een workflow komt. Bovendien kun je de tijd die je normaal besteedt aan woon-werkverkeer, en eventuele files of wachten op het openbaar vervoer, gebruiken om te werken. Met een flexwerkplek dicht bij huis is de reistijd veel minder waardoor je sneller kunt beginnen aan je werk om uiteindelijk eerder klaar te zijn.

Een flexwerkplek stimuleert jouw creativiteit
Een andere werkplek zorgt ervoor dat je sneller tot nieuwe inzichten komt. Dit kan helpen bij problemen die je voor jouw organisatie moet oplossen. Een fijne werkomgeving waar je geconcentreerd kunt werken is daarbij noodzakelijk. Bij veel flexwerkplekken kun je in contact komen met andere flexwerkers. Wellicht kunnen zij iets voor jou betekenen? Of inspireren ze jou? Of kun je samen brainstormen?
 flexwerken

 

 

 

 

 

Draag jouw steentje bij aan het milieu
Een lange reistijd naar je werk, niemand houdt daarvan. Daarnaast is het ontzettend slecht voor het milieu! Verminder je CO2 uitstoot door dichter bij huis te werken. Zeker in de koude wintermaanden, wanneer het misschien sneeuwt of de wegen spekglad zijn, is de bereikbaarheid van jouw vaste werkplek minder toegankelijk. Een flexwerkplek dicht bij huis is dan de ideale oplossing waardoor je niet lang in de file hoeft te staan en zodoende jouw steentje bijdraagt aan een beter milieu.

Flexwerken heeft de toekomst en is een win-win situatie voor werkgevers en werknemers. Het is kostenbesparend, tijdbesparend, milieuvriendelijk en het zorgt voor meer tevredenheid bij werknemers.

Voor een inspirerende én gratis flexwerkplek ben je bij Aristo aan het juiste adres. In onze meeting centers kun je ongestoord werken, brainstormen met zakenrelaties en gasten ontvangen. En dat alles in een prettige omgeving met een warme uitstraling. Reserveren is niet no dig, loop spontaan binnen, kies je eigen werkplek uit, eventueel een flexwerk cateringarrangement en maak gratis verbinding met ons razendsnelle WiFi-netwerk.

Aristo ontzorgt zodat jij je goed kunt focussen op je werk.

“Have a wise day!”

Ervaar zelf hoe flexibel je kunt werken bij Aristo! 

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!