Waar let je op bij het kiezen van een trainingslocatie?

Bas Lancee op 27 juli, 2023

Een trainingslocatie kan je training maken of kraken! Beslissen waar je training gaat plaatsvinden kan dan ook behoorlijk wat stress opleveren. De trainingslocatie moet perfect zijn, als het tegenvalt heeft dit direct invloed op de beleving van je training. Voordat je een locatie selecteert, is het slim een vergelijkingsonderzoek te doen. Maar waar moet je beginnen? Ik zet hieronder de drie belangrijkste criteria op een rij.

#1: bereikbaarheid van de trainingslocatie

Bij het organiseren van een training op een externe locatie legt natuurlijk niet iedereen dezelfde route af. De een komt op de fiets en verlangt naar een bewaakte fietsenstalling, de ander komt het liefste (lekker groen!) met het openbaar vervoer, en de ander heeft een auto van de zaak en wil deze graag kosteloos in een parkeergarage zetten. 

Een fijne bereikbaarheid is dan de basis. Heldere communicatie over hoe de trainingslocatie te bereiken is, dat is belangrijk! Vaak heeft een trainingslocatie handige informatie op hun website, maar een servicemail voorafgaand is net dat extra beetje service waar een deelnemer naar verlangt. Zorg dat je dit van tevoren afstemt met de trainingslocatie.

Neem een 3D-tour bij Aristo

#2: sfeer van de locatie

Tegenwoordig kun je overal vergaderen, letterlijk overal! Denk bijvoorbeeld aan een kasteel, een grachtenpand, penthouse of terug naar de basics, een training in een bos. Een kasteel midden in de bossen is natuurlijk prachtig, mooie plaatjes, prachtige zalen, maar bedenk wel dat de bereikbaarheid meestal niet optimaal is. Daarnaast is een wandeling in een bos natuurlijk geweldig om je creativiteit te stimuleren, maar als er geschreven moet worden tijdens de training, is een wandeling niet praktisch.

Daarom is er ook niets mis met een ‘gewone’ trainingslocatie. Een gewone trainingslocatie is tegenwoordig niet meer gewoontjes. Er zijn vaak scrumruimtes aanwezig, waar je alle creativiteit van de wereld kwijt kan in een prachtig ingerichte ruimte. Ook zijn er ontspanningsruimtes, met bijvoorbeeld een voetbaltafel, op deze manier kan je in je training momenten van rust inplannen om het hoofd even leeg te maken. 

Aristo Amsterdam - Work & Play
#3: eet- en drinkgelegenheid

De beleving van je deelnemers stopt natuurlijk niet na jouw geweldige training. De uitstraling van de trainingslocatie is één ding, maar de smaak van de koffie, het lekkers dat bij de koffie wordt geserveerd en de vriendelijke service is van belang voor de totaalbeleving. Naast verse bonenkoffie is het handig om te controleren wat er voor lunchopties of dinermogelijkheden worden aangeboden. Zo kun je jouw deelnemers tijdig op de hoogte stellen. Daarbij is het fijn voor de trainingslocatie om van tevoren te weten of er allergieën of dieetwensen zijn. 

Heb je een training voor een hele dag? Dan is het dikwijls voordeliger om voor een all-inclusive arrangement te kiezen. Dit is vaak voordeliger en daarbij is de hele dag van koffie tot lunch tot borrel geregeld. Hierdoor is de dag tot in de puntjes geregeld en hoef jij je alleen te focussen op je training!

Wat zeggen anderen over de trainingslocatie? 

Kortom, het vinden van een geschikte trainingslocatie is zo makkelijk nog niet. Na het afstrepen houd je twee of drie geschikte trainingslocaties over op je shortlist en dien je een keuze te maken. Wat je vaak net over de streep kan trekken, zijn de recensies en reviews over een trainingslocatie. Wat anderen erover zeggen, telt nu eenmaal wat zwaarder. Check dan ook altijd de recensies en reviews over een trainingslocatie via een platform zoals MeetingReview.

Heb je ook al eens gedacht aan Aristo meeting center als externe trainingslocatie? Met bijna 40 jaar ervaring in de trainings- en vergaderbranche weten wij precies hoe we samen tot de perfecte training kunnen komen. Nét dat extra beetje zekerheid, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Iets wat onze klanten en gasten al jaren weten te waarderen. Dat wil jij toch ook? Ontdek in dit gratis Ebook cases en reviews over hoe wij onze klanten en gasten in de praktijk ontzorgen.

Download de cases

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!