De voordelen van vergaderen en overnachten

Dinnemarie Dresen op 14 september, 2023

Moet je alwéér een extra vergadersessie inplannen omdat de deelnemers verlaat waren vanwege het verkeer? Voorkom dit door een vergadering met overnachting te plannen. Maak er zelfs een tweedaagse meeting van om kostbare tijd te winnen en ervaar een positieve sfeer in een inspirerende omgeving. Klinkt goed toch? Wat zijn nu nog meer voordelen van vergaderen en overnachten? Ik heb ze allemaal voor je op een rijtje gezet!

Bespaar kostbare tijd

Door het combineren van vergaderen en een overnachting bespaar je kostbare tijd. Je collega’s zijn de gehele dag aanwezig en staan dus niet tijdens de spitsuren in de file. Niet alleen win je tijd, ook het humeur van de werknemers is een stuk beter. Ook niet onbelangrijk!

De tijd die wordt gewonnen, kan daarom anders benut worden. In de middag kan er uitgebreid geluncht worden of je kan een teambuildingactiviteit aan het programma toevoegen. Dit bevordert de samenwerking in positieve zin. Als er veel onderwerpen op de vergaderagenda staan, kun je er ook voor kiezen om dit te verspreiden over twee dagen. Zo is er genoeg ruimte voor ontspanning!

Laat je inspireren

Vergaderen op je werk is nu niet bepaald inspiratievol. Gelukkig zijn de meeste vergaderzalen op een externe locatie creatief ingericht, waardoor er gemakkelijker nieuwe inzichten ontstaan. Creatief ingericht? Denk niet te moeilijk. Naast dat de stoelen en tafels modern en comfortabel zijn, kan een ander uitzicht al een inspiratiebron zijn. Daarnaast zie je andere gasten, smaakt de koffie anders (vaak beter!) en zelfs een bezoek aan de toiletruimtes kan voor nieuwe ideeën zorgen. 💡LEESTIP: Creatief vergaderen voor meer effectiviteit

Download vergaderchecklist

Ervaar een plezierige sfeer

De sfeer op externe vergaderlocaties bevordert gegarandeerd de collegialiteit tussen werknemers. Er is meer focus, een betere concentratie en meer tijd voor een gesprek. Combineer je de externe vergaderlocatie met een overnachting? Dan wordt de sfeer nóg prettiger ervaren. Door de ontspanningsmomenten tijdens het vergaderen en overnachten hebben werknemers de kans om elkaar beter te leren kennen. Zo ontstaat er meer begrip voor elkaar. 

Bouwen aan je team

Zoals eerder vermeld, is het organiseren van een teambuildingactiviteit tijdens een vergadering een ideaal moment. Een belangrijke vergadering, gekoppeld met een uitdagend uitstapje, is een gouden formule. Er is niet alleen meer begrip voor elkaar, maar er wordt ook beter naar elkaar geluisterd. Doordat je daarna de mogelijkheid hebt om te overnachten, heb je nog een grotere keuze aan leuke activiteiten en kun je nét wat langer door in de avond. Wel zo gezellig! Vaak hebben vergaderlocaties zelf een ruim aanbod aan activiteiten of kunnen ze je bijzonder goed adviseren. 

Volledige ontzorging

Een vergaderlocatie biedt doorgaans all-inclusive arrangementen aan om je vergadering met overnachtingen goed (en betaalbaar) te kunnen combineren. Dikwijls zijn alle vergadertools aanwezig waaronder gratis wifi, digiborden, tv-schermen, beamers en een parking. Vaak is er ook een mogelijkheid om ontbijt, lunch of een diner te laten faciliteren door de vergaderlocatie. Zo ook bij Aristo meeting center! En wist je dat Aristo Amsterdam een samenwerking heeft met Holiday Inn Express - Sloterdijk Station? En dat op slechts 3 minuten loopafstand. Zo wordt vergaderen en overnachten wel heel eenvoudig!

Je kunt dus wel stellen dat je door een externe vergaderlocatie volledig wordt ontzorgd. Dit draagt vervolgens ook weer bij aan de ontspannen sfeer tijdens de vergadering. Om ervoor te zorgen dat je niks ontgaat bij het organiseren van een vergadering hebben wij een handige checklist opgesteld. Download de gratis checklist en organiseer die perfecte vergadering!

Have a wise meeting!

Download gratis vergaderchecklist

Picture of Dinnemarie Dresen

Dinnemarie Dresen

Dé meetingspecialist!