Een workshopruimte huren: waar moet je op letten?

Bas Lancee op 20 oktober, 2022

Je hebt een prachtig aanbod aan workshops en ook nog eens enthousiaste deelnemers die er klaar voor zijn zich vast te bijten in de inhoud. Een goed begin! Je mist alleen nog de juiste workshopruimte. Een ruimte die niet alleen past bij de inhoud van de workshops, maar ook bij de waarden die jouw organisatie wil uitstralen. Een workshopruimte huren kan dus nog wel eens een uitdaging worden. In deze blog laat ik je zien waar je allemaal op moet letten.

Flexibele ruimte met verschillende opstellingen

De zaalindeling tijdens je workshop is van essentieel belang. Afhankelijk van het doel van jouw workshop bepaal je welke zaalopstelling het meest geschikt is. Een combinatie van twee opstellingen tijdens een workshop kan ook goed werken. Bijvoorbeeld als startopstelling een kring zonder tafels voor de introductie van de workshop en daarna verschillende kleine kringen met een flip-over in het midden om lekker praktisch en actief aan de slag te gaan. 

Wil je een workshopruimte huren bij een externe trainings- en vergaderlocatie, dan is het dus van belang dat deze flexibele ruimtes heeft én behulpzaam personeel om jouw gewenste zaalopstellingen te kunnen realiseren. Zo is het bij Aristo bijvoorbeeld ook mogelijk om naast een trainingsruimte verschillende break-out rooms te reserveren, zodat de deelnemers daar in kleine groepjes aan een opdracht kunnen werken. 

Afhankelijk van de soort workshop die je geeft, kan de akoestiek en grootte van de ruimte ook iets zijn waarop je moet letten. Als je met een kleine groep deelnemers bent, wil je natuurlijk niet in een grote balzaal zitten. Vraag daarom vooraf altijd om een rondleiding op de locatie. Dat is niet alleen belangrijk voor de praktische details van de workshopruimte, maar ook voor het proeven van de sfeer. 

Moderne en betrouwbare techniek

Er is niks zo vervelend tijdens een workshop als een haperend beeld op het scherm of ingewikkelde techniek waarvoor je doorgeleerd moet hebben. Overleg dan ook tijdig met de locatie welke technieken worden gebruikt en nodig zijn, zoals een hybride set waarmee je slechts met 1 USB-kabel jouw workshop start. Of het Learn Anywhere-systeem dat hybride lesgeven nog makkelijker maakt. Het ultieme is natuurlijk als de workshoplocatie een medewerker beschikbaar heeft die jou begeleidt met de techniek en helpt met de presentatie op te starten. 

Service met de hoofdletter S

Je hebt het vast wel eens meegemaakt… Dat je ergens binnenkomt en niemand je begroet. Je voelt je totaal niet welkom. Dat je van te voren doorgegeven hebt vegetariër te zijn, maar hier tijdens de lunch geen rekening mee is gehouden. En als je dan voorzichtig vraagt of er nog iets klaargemaakt kan worden in de keuken, je vervolgens afgesnauwd wordt en met een kluitje in het riet gestuurd wordt. Zo hoort het dus zeker niet! 

Een workshopruimte huren betekent dus ook dat je let op de service- en klantgerichtheid van de externe locatie. Je wilt dat jouw deelnemers zich welkom voelen en er goed voor gezorgd wordt. Dat ze van begin tot einde een topervaring hebben en met een voldaan gevoel weer richting huis vertrekken. Een essentieel criterium in de selectie van de locatie. Meedenken en op het laatste moment nog anticiperen op bepaalde wensen is niet voor iedere locatie weggelegd. 

Voor Aristo is dit gelukkig al jaren wel een vanzelfsprekendheid. ‘Aandacht maakt alles mooier’ was misschien ooit de slogan van een grote meubelgigant, maar voor Aristo is deze way of work een feit. Iedere dag weer weet het enthousiaste team net dat extra stapje te zetten met 100% aandacht voor de gasten. Ontdek in een drietal krachtige cases hoe wij onze klanten en gasten in de praktijk ontzorgen. 

Is Aristo dé beste keuze voor jou?

Met bijna 40 jaar ervaring in de trainings- en vergaderbranche weet Aristo meeting center precies hoe we samen tot de perfecte workshop kunnen komen. Een workshopruimte huren bij Aristo is dus een veilig idee. Wil jij met eigen ogen zien hoe een eventuele workshop bij Aristo eruit ziet? Een echte Aristo'er geeft je graag een rondleiding op een van onze locaties in Amsterdam, Utrecht CS, Utrecht Lunetten of Eindhoven. Of neem alvast een digitale 3D-tour op onze locaties. Graag tot snel!

Vraag een rondleiding aan

Picture of Bas Lancee

Bas Lancee

Dé trainingspecialist!