Een duurzame vergaderlocatie in Amsterdam West: start hier jouw zoektocht

Dinnemarie Dresen op 29 juni, 2023

Amsterdam West is niet alleen een hotspot voor zaken, maar ook voor duurzaamheid. Veel vergaderlocaties in Amsterdam West hebben een sterke focus op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Of je nu op zoek bent naar een kleine, intieme ruimte voor een brainstormsessie of een groot en modern conferentiecentrum, Amsterdam West heeft het allemaal. Laten we beginnen met het verkennen van de mogelijkheden.

Waar let je op bij het kiezen van een vergaderlocatie in Amsterdam West?

Bij het kiezen van een vergaderlocatie zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, of je in Amsterdam West wilt vergaderen of in een andere regio. Ten eerste is de locatie zelf van cruciaal belang. Je wilt een plek die gemakkelijk te bereiken is voor alle deelnemers, of ze nu woonachtig zijn in de stad of van buiten de stad komen. 

Ten tweede is de grootte van de locatie belangrijk. Je wilt een ruimte die groot genoeg is voor alle deelnemers, maar niet zo groot dat het intimiderend of onpersoonlijk aanvoelt. Het is ook belangrijk om na te denken over de zaalindeling en of deze geschikt is voor het type bijeenkomst dat je wilt houden. 

Ten derde en misschien wel het belangrijkste is de duurzaamheid van de locatie. Kies in deze tijd van toenemend ecologisch bewustzijn voor een duurzame vergaderlocatie die Green Key-gecertificeerd is. Organisaties met een Green Key-keurmerk halen het onderste uit de kan om het milieu te sparen, zonder dat de gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving. 

Rondleiding Aristo Amsterdam
Belang van duurzaamheid in vergaderlocaties 

Duurzaamheid is meer dan alleen een modewoord; het is een essentieel onderdeel van verantwoord zakendoen. Het kiezen van een duurzame vergaderlocatie is niet alleen goed voor de planeet, maar biedt ook voordelen bieden voor jouw organisatie. 

Duurzame locaties gebruiken vaak milieuvriendelijke producten en methoden, zoals LED-verlichting, sensorkranen en verwarmingstimers en energiezuinige apparaten, wat kan leiden tot lagere operationele kosten. Bovendien helpen duurzame locaties om je organisatie te positioneren als een milieubewuste organisatie, wat aantrekkelijk is voor veel klanten, partners en werknemers. 

Tot slot draagt het kiezen van een duurzame vergaderlocatie ook bij aan een positieve bedrijfscultuur. Het laat zien dat je organisatie waarde hecht aan duurzaamheid en bereid is om actie te ondernemen om de impact op het milieu te verminderen. 

Verkenning van vergaderruimtes in Amsterdam West 

Amsterdam West is de thuisbasis van een breed scala aan vergaderruimtes, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle loft met uitzicht op de stad, een gezellige vergaderruimte in een historisch pand, of een state-of-the-art conferentiecentrum met alle moderne gemakken zoals Aristo Amsterdam, je vindt het allemaal in Amsterdam West. 

Veel van deze locaties hebben ook een sterke focus op duurzaamheid, met milieuvriendelijke initiatieven zoals energiebesparende verlichting, waterbesparende apparaten en het gebruik van lokale en biologische producten. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor organisaties die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke vergaderruimte in Amsterdam West. 

💡Kies je voor de vergaderlocatie Aristo, dan kies je ook voor duurzaamheid en MVO. Zo maken wij in de keuken gebruik van verse bio- en streekproducten, zijn alle locaties uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben we diverse energiebesparende maatregelen getroffen. Niet voor niks zijn alle Aristo-locaties al jaren op rij bekroond met de Gouden Green Key Award!

  
Hoe maak je jouw meeting nog duurzamer? 

Het kiezen van een duurzame vergaderlocatie is slechts het begin. Er zijn veel andere manieren waarop je duurzaamheid kunt integreren in je bijeenkomst om een nog grotere impact te hebben. Een van de manieren om dit te doen is door te kiezen voor lokale en biologische catering. Dit is niet alleen beter voor de planeet, maar het zorgt ook voor een positieve indruk op je deelnemers. 

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van digitale technologie om het gebruik van papier te verminderen. Papierloos vergaderen noemen we dat! Gebruik bijvoorbeeld digitale agenda's en notitie-apps en bied digitale hand-outs aan in plaats van gedrukte materialen. Kom je vergaderen bij Aristo Amsterdam, dan kun je de Bambook Flip-ever – een herbruikbare flip-over – gebruiken, eventueel in combinatie met de Bambook Sticky Notes. Super handig en ecologisch! 

Papierloos vergaderen met Bambook

Wat je ook kunt overwegen is het implementeren van een duurzaamheidsbeleid voor je bijeenkomsten. Moedig bijvoorbeeld je deelnemers aan om met het openbaar vervoer te reizen, voer een zero-waste beleid in voor voeding en drank of initieer een hybride vergadering in plaats van een fysieke vergadering. 

Duurzame vergaderruimtes bij Aristo meeting center 

Het kiezen van de juiste vergaderlocatie heeft een grote impact op het succes van je bijeenkomst. Door te kiezen voor een duurzame vergaderruimte in Amsterdam West, maak je niet alleen een positieve indruk op je deelnemers, maar lever je ook een bijdrage aan een duurzamere toekomst. Dat geeft een goed gevoel! 

Aristo Amsterdam is een duurzame en stijlvolle trainings- en vergaderlocatie in Amsterdam West, gevestigd op een zeer prominente locatie in zakencentrum Amsterdam Sloterdijk, direct naast het NS-station Sloterdijk. Met de 1ste plaats voor Beste Meetinglocatie 2023 in Noord-Holland en de Gouden Green Key Award is Aristo Amsterdam dé ideale plek om te vergaderen of om een congres, heisessie, seminar, training of event te organiseren. Ontdek de vergaderruimtes van Aristo Amsterdam in onze boekingstool en plaats eventueel direct een optie op jouw favoriete ruimte.

Ontdek de vergaderruimtes

Picture of Dinnemarie Dresen

Dinnemarie Dresen

Dé meetingspecialist!